Babor Reversive minskar tidens spår

2014-10-23 11.20.13_low
Ewa Goos, VD för Babor Sverige.

I veckan var jag på Babors huvudkontor i Stockholm. Jag var inbjuden till en presentation av deras nya anti-age-serie ReVersive.

De hade ordnat så fint, det var som att gå på ett superpiffat tjejmingel av bästa slag 🙂 . Redan i entrén fick jag frågan om hjälp med kappan, sedan föll ögonen på de mest bedårande miniflaskor bubbel med rosett, specialdesignade för Babor med texten Babor Sparkling Beauty.

Buffén var lika tilltalande den; läckra smårätter som sprakade av färg och spakänsla, vackert upplagda och god smak.

Med det sagt; stämningen var satt och känslan var på topp! Det första jag gjorde var att testa den nya apparaten Babor Derma Visualizer.

Kortfattat kan man säga att med hjälp av en avläsare kopplad till ett speciellt datorprogram kan huden läsas av på flera olika plan; släthet/jämnhet, pigmentering, fukt-/fettbalans och så vidare.

Analysen av resultatet talar sedan om ifall kunden behöver peela mer (som i mitt fall), har mer rynkor än normalt för sin ålder eller kanske har för fet eller torr hud. På så sätt kan terapeuten lätt hänvisa till analysen som ger ”svart på vitt” vad kunden behöver, det bli inte lika subjektivt, och kunden kan få en relevant produktrekommendation.

2014-10-23 11.26.09_low

ReVersive-serien hade fått ett helt eget rum. Mörkbruna paneler kombinerat med den rosa namntexten kändes både exklusivt och feminint. Förpackningarna är eleganta och serumet fick vi lära oss aktiveras med en speciell vridrörelse, klick! Jag tyckte det var väldigt träffande; Reversive, att vrida tillbaka (tiden tolkar i alla fall jag det som) och så denna vridrörelse…”klockrent” 😉 !

100 kvinnor i åldrarna 35-67 år har fått testa ReVersive-produkterna i fyra veckor. 87 procent anser sig ha fått fastare hud, 90 procent att de fått ökad lyster och hela 99 procent att de ser yngre ut! Huruvida produkterna faktiskt gör vad de påstår sig göra återstår att se. Än så länge kan jag bara bedöma mitt intryck av dem, och jag måste säga att jag är lite imponerad. Det ligger nämligen ett väldigt estetiskt tilltalande element över vad som händer när man gör den där vridningen…se bara här:

Babor ReVersive Serum.

Serien består av fyra produkter; två 24-timmars krämer varav en är lite rikare, ett serum och en ögonkräm. Känns hyfsat behändigt, särskilt som man lär välja en av krämerna vilket i praktiken gör att det är tre produkter man använder.

Men serumet är förstås det mest intressanta. Produkten består egentligen av två serum som blandas till en mikroemulsion och aktiveras när man vrider flaskan. Allt ska användas inom en vecka, sedan är det inte verksamt längre. Känslan är nästan tunn som vatten och serumet tränger snabbt och lätt in i huden. En kur består av fyra flaskor, som alltså används under fyra veckor.

2014-10-23 11.33.36_low

Vad är då i denna dunderprodukt som ”gör jobbet”? Jag ska försöka vara kortfattad och saklig utan att falla för de tjusiga formuleringarna som man alltid matas med i sådana här sammanhang 😉 …

Telovitin; skyddar cellerna från att brytas ner för tidigt. Lumicol; återställer lyster och vitalitet. Epocyl; fyller ut linjer, rynkor och ojämnheter – synlig effekt efter bara en kvart. Agicyl; skyddar mot fria radikaler, miljögifter och annat hudåldrande faktorer.

Doften är mild och subtil med en svag doft av ros. Och inte vilken ros som helst utan Babors egen. Jag vet att många tycker ros doftar gammaldags, lite mormorsaktigt sådär. Inte jag. Det var något som hände när jag fick barn. Alltsedan dess tycker jag ros är väldigt tilltalande, harmonisk och mjuk. Aromaterapeutiskt anses ros lätta upp ett tungt sinne och stå för godhet, samt lindra vid sorg och svartsjuka.

Om några veckor ska jag testa den superexklusiva spabehandlingen med Babors ReVersive-produkter! OM jag ser fram emot det! 🙂

One thought on “Babor Reversive minskar tidens spår

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier