Cape East sätter norra Sverige på spa-kartan

Den svenska spa-kartan får ett nytillskott; Cape East som haft en fantastisk start sedan invigningen. Nu blir Cape East, som enda hotell norr om Östersund, invald i Svenska Spahotell.

Cape East by night

Svenska Spahotell tog beslutet under ett styrelsemöte i januari 2020; Cape East uppfyller alla kriterier och platsar in som ett av Sveriges bästa spahotell. Hotellet får fint sällskap i den exklusiva föreningen, med bland andra Yasuragi och Loka Brunn.

– Det är glädjande att vi som första spa-hotell norr om Östersund kvalificerar oss till att vara med i Svenska Spahotell där endast spa-hotell med högklassigt utbud väljs in. I och med detta sätter vi äntligen norra Sverige på spa-kartan, säger Johanna Salmi, hotellchef.

”Svenska Spahotell är en förening för svenska högkvalitativa anläggningar med spaverksamhet. För medlemskap i föreningen krävs att man uppfyller samtliga uppställda kriterier inom de fyra hörnstenarna rörelse, vila, mat & dryck och beröring. För dig som gäst är därmed en anläggnings medlemskap en garanti att det finns ett högklassigt utbud av behandlingar och aktiviteter samt att dessa utförs av välutbildad personal. Föreningen vill också verka för ett hållbarhetsperspektiv inom spabranschen.” – Svenska Spahotell

Spana på norrsken från poolen

– Det som är unikt är utformningen av anläggningen; kombinationen med platsen som Sveriges östligaste udde, precis intill Torneälven, med havet och naturen som granne. Norrskenet kan ses dansa på vintern från spa-badet på taket eller från bastun, och midnattssolen lyser om sommaren. Alltid med en fantastisk utsikt över Torneälven, berättar Tobias Lindfors, ordförande och ägare av Cape East och Pite Havsbad Group.

Förutom yogan arbetar hotellet med att utveckla spaet och helhetsupplevelsen runtomkring. I samarbete med SF-kliniken erbjuder hotellet spa-behandlingar, med massage och andra lyxiga kroppsbehandlingar. Dessutom ser man bland annat över ljus, ljud och mat för att ge gästerna den bästa möjliga upplevelsen. Hotellet har renoverat samtliga hotellrum. För de som vill unna sig det där lilla extra finns Mansion-sviten, belägen i en herrgård bredvid hotellet, med utsikt över Torneälven. Det finns också plats för 150 konferensgäster, och den nybyggda restaurangen tar emot 200 gäster.

– Vi strävar hela tiden efter att utveckla hotellet, och tar in alla tips och utvecklingsåtgärder vi får av våra gäster. Att erbjuda yoga är ett sådant exempel, som gått från ett förslag till verklighet. Sedan den 7e februari är vi igång med yoga på hotellet, och mellan den 4-5:e april förvandlas hotellet till en yogaretreat, berättar Johanna Salmi, hotellchef. 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier