Att resa i Corona-tider, är det klokt…?

Jag har trotsat virus-rädslan och varit ute i världen. Så särskilt rädd var jag väl egentligen inte men det klart att man tänker både ett extra varv och två såhär i corona-tider. Vem vill bli sjuk, och som förälder har man dessutom ett extra ansvar. Att inte utsätta sina barn för onödiga risker. I vårt fall var resan dels bokad sedan ett tag tillbaka och det fanns även att annat behov att tillgodose: behovet av ljus, värme och miljöombyte…

Helgen före sportlovet satte vi oss alla på ett nattplan mot Dubai (trots att jag vet att jag i något sammanhang sagt att det inte var vad jag behövde just nu…). Till mitt försvar får jag säga att förutsättningarna hann ändras, plus att varje resmål blir vad man gör det till. Inget ont om Dubai, det jag menade var väl bara att jag kanske hade siktet inställt på något lite mer stilla, avskalat, naturnära. Men Dubai har en stor fördel: värme och sol inom rimligt avstånd.

Att hälsokryssa med Jewel of the Seas

Första veckan kryssade vi, denna gång med det lite äldre fartyget Jewel of the Seas som ingår i Royal Caribbeans flotta. Priset på avgången var dessutom oemotståndligt, man kunde få en insideshytt för drygt 3000 kronor per person (exklusive dricks).

Att kryssa som hälsomedveten med lite svajjig karaktär har sina utmaningar, haha, men jag är riktigt nöjd med mig själv denna gång. Med undantag för första dagen var jag på gymmet varje dag eller gjorde någon annan träningsinriktad aktivitet. OCH försökte verkligen tänka på vad jag åt.

När det gäller allt ”kryssningspraktiskt” hänvisar jag till min andra sajt, www.seafun.se, som bara handlar om kryssning som resform. Där har jag till exempel just publicerat ett inlägg som berör detta med att kryssa i Corona-tider. Vill du hellre ha familjevinkeln ska du klicka in på Familjeparker.se och hålla koll då jag kommer lägga upp en serie blogginlägg om resan där också.

På Spabanken tar jag upp det som på ett eller annat sätt är spa- och hälsorelaterat. Läs mer i nästa inlägg om mina hälsotips från Jewel of the Seas!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier