Spadagarna 2012 avslutades med en oscarsgala!

Som ni märkte hann jag inte skriva en rad under Spadagarna! Det var fullt ös med föreläsningar, paneldebatter, utställningsmingel (det pågår alltid en minimässa med alla möjliga utställare inom allt från hudvård och arbetskläder till spainredning och basturepresentanter). Däremellan kunde man testa behandlingar, bada, lära sig göra sushi, gå på ett yogapass eller vara med i en bastutitual. Det fanns också särskilda föreläsningar för spachefer och andra inom branschen som rörde sig om retail, hållbart ledarskap mm.

Årets Spadagarna hölls på spaanläggningen Yasuragi utanför Stockholm, vilket både var underbart eftersom det är ett så fantastiskt spa att vistas på med deras vackra naturnära läge och genomtänkta japanska koncept, men också praktiskt för mig som bor nära.

Som alltid var det mycket givande! Det är ett perfekt tillfälle att knyta kontakter och diskutera spafrågor med branschen, träffas och bli inspirerad. Årets tema var hållbarhet, en viktig fråga för en bransch med stor förbrukning av vatten, produkter och energi.

Alltihop avslutades med en hejdundrande galafest! Röda mattan var utrullad, oscarsstatyetterna på plats, cocktailsen skakade och kylda, flugor och långklänningar på. Trerätters menyn med pilgrimsmusslor, kravmärkt torsk i hummerbuljong och en färskostparfait med rabarberkompott var suverän och mixades med roliga presentationer och ”låtsaspriser” som Årets Bästa Dansare innan dansgolvet ens hade öppnat. När det väl gjorde det var det Stephen Simmonds som intog scenen!

Jag har ganska mycket att göra just nu men ska försöka berätta om ett par höjdpunkter från dagarna och branschnyheter jag fick redan på i inläggen som följer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier