Dr Hauschka Med – Spabankens nya favorit

En relativt ny serie hos Dr Hauschka är deras medicinska serie som går under det korta namnet ”Med”. Innehållet är fortfarande naturligt med medicinska växter som antingen vuxit vilt i naturen, är från deras egna biodynamiska örtträdgårdar eller certifierade ekologiska biodynamiska odlingar. Produkterna inriktar sig på specifika behov hos tänder, läppar och hud.

Jag har nyligen testat två produkter ur serien; Ice Plant Body Care Cream och Ice Plant Body Care Lotion, på min 1-årige sons rödfnasiga kinder. Allt tvättande efter att han ätit (dvs kladdat ner sig i hela ansiktet!) gör att huden lätt torkar ut. Resultatet efter att jag smort in honom med Dr Hauschkas Med-krämer lät inte vänta på sig: ett rent mirakel. Efter bara en insmorning försvann den ilsket röda tonen och huden kändes helt len och slät igen. Jag är förstås helt såld, det var bevis nog för mig. Jag har testat många milda lotioner och krämer på honom (även naturliga och ekologiska), alla avsedda för bebisar förstås, men ingen har gett ett sådant här bra resultat. Krämen (eftersom den rikare konsistensen känns behagligare på en babyhud tycker jag) blir därför Spabankens nya produktfavorit!

Syftet med dessa båda produkter är att eliminera klåda (som ofta torr, irriterad hud får). De lämpar sig extra bra för barn tack vare det rena innehållet, samt att de är fria från parfym och syntetiska färgämnen och konserveringsmedel. Bland ingredienserna finner man färskpressad saft från växten Mesembryanthemum crystallinum (Ice Plant) samt en kombination av avocadoolja, mangosmör, sheasmör, mandel- och jojobaolja. Mums med andra ord för en liten ömtålig och känslig babyhud! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier