Imorgon ska jag spendera dagen på Clarion Hotel på söder här i Stockholm. Jag ska nämligen checka in för ett heldagstest av deras nyöppnade Elements Spa!

Kanske minns ni att jag nämnt det här på bloggen tidigare. Jag var även inbjuden till premiären, men befann mig då på Spadagarna i Varberg så jag kunde inte gå. Lika bra det, nu kan jag istället för att gå rundvandring och titta, själv testa utbudet och alla faciliteter :-).

Elements spa drivs helt enligt ayurvediska principer, det vill säga baserat på den indiska hälsoläran att vi och allt är uppbyggt av tre livsenergier, så kallade doshor. Dessa kallas vata, pitta och kapha och har var och en olika egenskaper. För att vara i balans ska man inte ha vare sig underskott eller överskott av något av dem, utifrån ens individuella kroppskonstitution.

När jag för cirka 10 år sedan jobbade på Indiska Magasinets huvudkontor som Quality Manager, och företaget startade kroppsvårdsserien Zence (som även fanns som hälsocenter på Narvavägen), lärde jag mig en del om ayurveda av olika föreläsare och experter som jag då fick möjligheten att lyssna på och träffa. Tankarna är mycket spännande, sunda och välgörande. Just detta att man ser varje människa som en unik individ med sina speciella förutsättningar och behov tilltalar mig.

Min dag på Elements spa börjar med en privat yoga-lektion. Lyxigt! Och lite nervöst. Jag har nämligen hört ett rykte att det kan vara spachefen själv, den kända yogaprofilen och spakonsulten Annette Lefterow som ska hålla i det! Annette är en kändis i branschen. Jag har träffat henne som hastigast på ett par mässor tidigare. Hon har skrivit flera böcker om wellness och gjort flera instruktions- och träningsfilmer om yoga. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att träffa henne igen imorgon! Även om jag känner mig som ett hopplöst yogafall med min superstela kropp :-). Nåja, desto viktigare för mig att utöva det gissar jag.

Efter yogan är det dags att testa deras spalunch, sen ska jag vila och bada mig igenom deras spaanläggnings faciliteter (åh vad jag längtar!). Som grädde på moset ska jag få en ayurvedisk oljemassage; en abhyanga! Ja, vilken torsdag va? Lucky me! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier