Jag är för tåg, i alla fall i teorin ska jag väl tillägga efter inatt. Jag sov knappt en blund eftersom tåget slängde och krängde, buffade och skuffade, hoppade och gnisslade mot rälsen. Faktum är att jag var rädd att vi skulle spåra ur, det var ju så det lät i alla fall. Ja, inte mycket till resetålighet från en resereporter måste jag väl hålla med om… :-/ och ändå har jag åkt nattåg i Indien!

Fram kom vi ju i alla fall, med eller utan sömntimmar i bagaget, och genom en smidig gång över spåret var vi snart inne på Holiday Club. I öppna spisen sprakade en brasa, folk i massor hasade fram i skidkläder (och en del utan, vad är det med folk och vintersportorter, en del verkar tycka att det går lika bra att gå bara i långkalsongerna till frukosten), och otåligheten över dagens ännu oåkta åk låg tät i luften.

Vi däremot hade en annan agenda att hålla; dels att jobba oss igenom lilla Åre by (som helt inbäddad i snö bara blev mysigare ju mer mörkret la sig), dels att undersöka spautbudet. Till exempel besökte vi Tott Hotels Spa som nyligen gått över till att helt jobba med hudvårdsmärket Möllevik.

Deras spameny har smart nog tagit samma inriktning som intresset hos merparten av hotellets gäster; party. Alltså kan man på spaavdelningen hitta behandlingar som avgiftar, renar och ger ny energi. Själv testade jag en behandling med infrarött ljus, som faktiskt är kraftigare än man kanske först kan tro. Förutom väldigt svettig så blir man avslappnad och härligt mjuk i kroppen.

Nu ska jag skynda mig så att jag hinner besöka Saunaworld innan det stänger för kvällen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier