Renfjället ser ut att vara pudrat med florsocker. På Åresjöns tjocka snölager brände just ett par skotrar förbi. Annars är det lugnt idag, även i mitt inre. Jag kommer nämligen just från en underbar behandling på SPA Treat inne på Holiday Club.

Det var en överraskning vad som väntade när jag anlände till den Decléorgula spareceptionen. Det positiva beskedet löd; 80 minuters njutning för kropp och ansikte! Jag fick slå mig ner i ett milt belyst väntrum där terapeuten snart hämtade upp mig för min behandling.

Bädden var varm, dofterna milda, på väggen brann ett par snitsiga eldslågor ur vackert smala oljebehållare, ur stereon letade sig avslappnade spatoner – stämningen var med andra ord perfekt.

Först fick jag massage av rygg och ben med proffsiga massagetag, milda och mjuka med ett skönt flow. Efter att ha vänt på mig fortsatte himmelriket med samma sköna kroppsliga bearbetning av framsidan; ben, mage och armar.

Som ni vet har jag ju mina budord numera som jag automatiskt checkar av inombords, och det ska sägas att det blev full pott på de flesta – handdukstekniken var till exempel oklanderlig – men jag ska inte sticka under stol med att hon började med klassikern; ursäktade sina kalla händer! Hm…

Nåja, det var också det enda, när det står Decléor på dörren brukar man för det mesta kunna vara trygg att kvaliteten håller toppklass, så ock här. När kroppsmassagen med det rika baumet tonic var klar, övergick sessionen till ansiktet.

Rengöring, peeling, massage och mask följde i ett så följsamt tempo att jag efter ett tag hörde mig själv snusa till, vilket ska tolkas som ett positivt betyg! Jag blev fullkomligt avslappnad! 🙂 Plus också för den proffsiga viskningen med informationen att jag kort blev lämnad i rummet, men att hon (terapeuten) strax var tillbaka. Precis som det ska göras.

Som grädde på moset fick jag skalpmassage och efteråt blev jag följd ut till deras lilla relaxdel med ett par vilstolar och tillgång till te, vatten och frukt. Jag kan inte ge annat än toppbetyg, särskilt som gäster på Holiday Club med barn får fri passning av dem uppe i barnavdelningen LAB. Med det sista hindret undanröjt finns ingen anledning att inte unna sig själv en skön stund inne på Spa Treat när man är här på besök!

ps. Sambon kom just tillbaka från en täljstensmassage (jämtländsk variant av Hot Stone) med ett saligt leende på läpparna, han ligger nu utslagen på sängen och hela rummet doftar av eteriska oljor! Han mumlade just några lyckliga ord om hur bra det är med spa… 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier