Vad gör man en solig junidag om kalendern tillåter, man bor i Stockholms omnejd och kropp och själ önskar lite inspiration? Åker till Yasuragi Hasseludden så klart! Ska själv precis följa mitt eget råd och packa en lätt väska och dra iväg. Kläder behöver jag ju inte tänka på tack och lov, badkläder får man på plats och resterande ”torrtid” tassar man omkring i yukata :-).

Yasuragi är en verklig oas. Förutom att de har en riktigt spännande spameny med annorlunda behandlingar (utförda av välutbildade och duktiga terapeuter) så är deras badritual kanon. Ritualer är annars något vi ser väldigt lite av i Sverige, men som är desto större utomlands. Här har man dock lyckats införa den japanska traditionen på ett lättfattligt sätt och faktum är att utför man den som seden bjuder är det ett ypperligt sätt att både bli ren och komma ner i varv.

Heta nyheter bland deras behandlingar är till exempel Klangmassagen som är verkligt annorlunda. Med hjälp av tibetanska så kallade klangskålar som placeras ut på kroppen och sätts i vibration, vidarebefordras en rörelse in till var enda minsta lilla cell. Den spännande ceremonin blir som en mjuk inre massage. Den subtila känslan är välgörande och spännande på flera plan…

Idag ska jag bara ta det lugnt, njuta av atmosfären och badavdelningen. Imorgon ska jag få pröva en splitt ny behandling, ”Yasuragi IRO”, en balanserande färgterapeutisk behandling i flera steg som jag är väldigt nyfiken på. Lovar att återkomma med en rapport imorgon!

ps. Tips! Just nu har de tema Yasuragi Kids för familjer vilket pågår fram till den 17 augusti. De har också specialpris på vissa paket med eller utan övernattning, se hemsidan under ”erbjudanden” för mer information.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier