Rättänkande spa ger kunden tillgång till spaprodukter

Kvalitet handlar också om trovärdighet. Säger man till exempel; på vårt spa bryr vi oss om våra kunder/försöker vi vara så miljövänliga som möjligt/använder vi bara rena, naturliga produkter (vad som nu menas med det, men det är en annan diskussion :-)) så tycker jag att man ska hålla det ståndtagandet hela vägen för att behålla sin trovärdighet.

En liten detalj som jag brukar roa mig med när jag är på en spasalong/dagspa/spahotell är att titta på vilken handtvål som står på de allmänna toaletterna liksom de eventuella produkter som finns på hotellrummet. Ofta står där tyvärr vad som finns på närmaste ICA (dvs något totalt oinspirerande) men råkar det vara så att produktserien man stoltserar med i shopen och behandlingsmenyn även följt med ut till wc & dusch så åker mina mungipor upp och jag blir alldeles lycklig och varm!

Sankt Jörgen Park Resort har egna produkter som du får tillgång till både på rummet och i deras spa.

När jag var på Färna Herrgård & Spa här i våras hade de till exempel Dermanords tvål i duschen och på toaletten. Pluspoäng direkt. På Varbergs Kurort har man Kerstin Florians schampo, balsam och duschtvål i duschutrymmena. Också klara pluspoäng. På Sankt Jörgen Park Resort har de inte bara haft ambitioner när de skapat sina egna, fina kroppsvårds- och hygienprodukter, de har ställt ut miniförpackningar på alla rummen också. Även i dusch/omklädningsrummen vid spa’t står stora dunkar av allt man behöver för att bli ren och återfuktad efter bad. Givna pluspoäng. Storhogna bjussar på produkter från Damana på rummen och när jag var på Fjällnäs hade de minisar från Byredo vilket jag gillade men tydligen skulle de byta ut dem. Mot Möllevik gissar jag eftersom de använder det märket i sina spabehandlingar.

Och apropå Möllevik…nya Stenungsbaden Yacht Club utrustar duscharna i sina omklädningsrum med Natural Shower Gel från samma firma; svenska Dharmazone. Duschkrämen är mild, berikad med honung och har innehåll av eteriska oljor som rosmarin, lavendel och geranium. Dessutom är 75 procent av produkten ekologisk.

Den som sysslar med hotelldrift kan förstås komma med motargument som kostnader, administration, hantering med mera – och i de fall där man lägger dit en tvål som används två gånger för att sedan slängas och bytas ut mot en ny, är det förstås inte försvarbart. Samma sak med små plastförpackningar; det blir en väldans massa förpackningar… Här går miljön klart före ”lulllullet” :-). Ändå tycker jag att man som spagäst ska känna att det är något som skiljer sig från ett vanligt hotell när man checkat in.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier