Radisson Resorts – spahotell med klass

Igår var jag på pressmöte på Radisson Blu Strand Hotel i Stockholm. Jag har faktiskt varit där ganska många gånger då det inte är en helt ovanlig plats för företag att förlägga sina pressmöten, men jag har aldrig bott där, inte heller ätit i deras restaurang.

Denna gång var det Rezidor själva som ville träffa pressen, och presentera sina hotellkedjor Radisson Blu, Park Inn, Regent och Hotel Missoni. Träffen var ett samarbete med Allt om Resor vars nya chefredaktör Frida Boisen fanns på plats också och berättade om de nya visionerna för Sveriges största resetidning.

Jag måste säga att jag blev inspirerad på flera sätt, vilket verkligen inte alltid är fallet när man går på en pressträff (många gånger blir jag bara besviken och känner att det varit slöseri med tid…). Frida var ett glatt energiknippe som genast smittade av sig med sin positivitet. Det ska bli spännande att se vad hon kommer att göra med tidningen! Maten var också helt suverän; flera sorters grillat kött med härligt generösa avocadobitar, sötpotatispuré och risotto plus en fräsch desserttrio på det med glass, jordgubbe och en mini-crème-brûlée. Och så var det hotellen…

Varför jag tar upp detta här på bloggen är för att kanske inte många vet att Radisson har flera fina spahotell. I alla fall jag har nog mest tänkt på konferens och business när jag hört Radisson, inte som ett privat alternativ på semestern, ännu mindre när jag vill åka på spa. Nu har jag helt klart ändrat uppfattning! Sitter här och bläddrar i katalogerna och drömmer mig bort…

Totalt ingår 425 hotell i 76 länder i koncernen. Av dessa är det ett gäng som har riktigt fina och lyxiga spaanläggningar, av katalogen att döma i alla fall, jag har inte besökt ett enda av dem än. Det vore fantastiskt att besöka ett av deras spahotell på något exotiskt ställe som Fiji eller Jordanien, men det finns flera på betydligt närmre håll som lockar också (och som förmodligen är mer realistiska att besöka eftersom man inte behöver ta sig så långt).

Radisson Blu Farnham Estate Hotel på Irland (cirka 1,5 timme från Dublin) till exempel verkar verkligen ha satsat på sitt spa; det breder ut sig över hela 40 000 kvm och de har hela 19 behandlingsrum. Jag blir också väldigt sugen på att besöka deras Radisson Blu Palace hotel i orten Spa i Belgien – dit måste jag ju bara förr eller senare för att upptäcka (ett av) spafilosofins ursprung! På Malta har de två spahotell och jag skulle framför allt vilja besöka Myo Ka Golden Sands Spa på deras Radisson Blu Resort & Spa som ligger vid Golden Bay. Här har man nämligen satsat på total rening för kropp och själ så att besökaren ska komma i balans och harmoni. Dessutom ligger det precis vid havet och hotellet har en privat strand för sina gäster. Men visst skulle jag också väääldigt gärna vilja besöka Hotel Missoni och deras spa i Edinburg som öppnade för bara några månader sedan!

Blir det så att jag kommer besöka något av dem i framtiden kommer jag definitivt att berätta om det här på bloggen, och vem vet – kanske dyker det även upp som reportage i Allt om Resor! Så länge kan ni läsa om mina bästa tips på olika kryssningsdestinationer i senaste numret av tidningen :-).

ps. Jag hade faktiskt den grymma turen att vinna en weekend för två på deras nya hotell Waterfront här i Stockholm. Det ska bli jättehärligt att checka in – för hur ofta tar man in på hotell i sin egen stad? Tyvärr har de dock inget spa, men kanske återkommer jag och rapporterar om ”må-bra-faktorn” ändå efter att vi varit där. Vi får se! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier