Jag står med hälarna i backen och bromsar allt jag kan medan tiden envist drar mig in i höstmörkret. Nu har det i och för sig inte varit så illa den senaste tiden; dagarna har ju varit fulla av härlig höstsol som lekt i trädens sprakande färgkronor. Sådana dagar peppar jag mig med långa promenader.

Värre är det då dagar som denna; grå och tunga. Men visst, hösten är också den tid då man utan dåligt samvete kan kura inne med gott te och en god bok, kanske ta itu med ett inredningsprojekt eller stöka undan något som blivit liggande alltför länge.

För egen del sätter min ständiga resenerv ohjälpligt igång att göra sig påmind, så även om jag precis är hemkommen från ett fantastiskt reseäventyr så vill jag genast planera in nästa!

Länge var Estland på tapeten. Jag har goda erfarenheter sedan min sommar i Haapsalu, men nu var det Tallinns omnejd som lockade. Viimsi Tervis Spa öppnar nämligen i november ett nytt spa- och fritidscenter som jag var nyfiken på att se.

Dels har de satsat på flera olika bastur; torr, med ånga, alpstenar, vedeldad och enbuskebastu. Bassänger och bubblande pooler finns förstås också samt ett stort nytt gym. Utöver alla behandlingar man också kan njuta av så verkar det även passa familjer: det kommer att finnas ett lekcenter i två våningar på 1000 m2 med flerspråkiga barnvakter/lekledare. Året-om-skridskobanan blir kanske populär bland de äldre barnen men de ska även ha aktiviteter för bebisar samt en särskild bebispool vilket förstås lockar mig som nybliven mamma lite extra!

Nu ser det dock tveksamt ut om jag kommer att hinna dit till invigningen. Jag har nämligen en annan, betydligt större och längre resa på gång i november. För gissa vem som ska få åka till Fort Lauderdale för att under ett par dagar vara med och upptäcka Allure of the Seas – systerfartyget till Oasis of the Seas; världens största kryssningsfartyg?! Yepp, just det – moi! 😉 Eftersom endast två svenska journalister är inbjudna känner jag mig extra lycklig och hedrad. Alltså har jag en ganska bra back-up-plan att drömma mig bort och längta till de dagar då höstmörkret slår till…!

One thought on “Nyrenoverat på Viimsi Tervis Spa

  1. Ja, det finna somliga lyckostar här i världen!
    Själv sitter jag i höststormen, men ska till helgen ta mig en tur till Tromsö (-8 grader idag). Idag kom den första snön virvlande.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier