Nyheter inom den svenska spavärlden hösten 2011

Det bubblar och sjuder i den svenska spavärlden igen! Många av medlemmarna i föreningen svenska spahotell bygger om, bygger ut eller bygger nytt. Ett drömscenario för alla oss spafrälsta som kastar oss över nyheter som en skock barn över lördagsgodis :-).

Hotel Tylösand har ju som jag tidigare skrivit om nyligen öppnat sin nya hotelldel Strandhuset, vansinnigt snyggt, fräscht och väl genomtänkt. Att de dessutom nyligen lanserat en spännande ny behandling signerad Ingrid K gör inte lockelsen mindre precis; vinoterapi kan man nu behandla sig med (något säkert många menar att man redan kunnat tidigare på Tylösand…). Jag har för övrigt fantastiska minnen från äkta vinterapi på ett franskt världskänt spahotell mitt i vindistrikten i Bordeaux: Les Sources des Caudalie (sök för mer info här på bloggen).

Efter vad jag tidigare blivit informerad om så ska Hotel Skansen i Båstad också vara i full färd med att renovera sitt spa. Hur långt de har kommit vet jag inte men ett besök och test av det när det står klart är absolut aktuellt.

St Jörgen Park Resort i Göteborgs utkanter hör också till dem som inte vill mista sin toppplacering på spahimmeln. De garderar sig mot att tappa greppet med att presentera en rad spännande nyheter som upplevelsen MuViCure, gungande relaxbäddar och en hel ”swayinghylla” där man ska kunna koppla av på bästa sätt. Otroligt spännande och vilken tur då att jag fått en personlig inbjudan att testa allt! Frågan är bara när jag ska hitta luckan i kalendern…

Skepparholmen i Saltsjö-Boo utanför Stockholm är också på gång, de kommer i början av nästa år att öppna en stor utomhuspool med fri utsikt över havet och Stockholms inlopp. Poolen kommer att hålla 37 grader året runt och kunna ta emot 25 glada badare samtidigt.

Selma Spa+ i Sunne tar sitt första spadtag vilken dag som helst, eller så är de kanske redan igång; det är framförallt spat som ska renoveras och byggas om. Spamenyn kommer att bli ny också plus att de kommer att erbjuda örtbastu med mera. Själva grundplaneringen i spat förblir dock densamma med den stora poolen som spats hjärta.

Mitt eget närmast förestående spabesök till ett av spahotellen som byggt om går till Loka Brunn i Bergslagen! Tyvärr har jag aldrig varit där tidigare, så jag kan inte jämföra ”före och efter”. Här ska i alla fall hela spat vara omgjort och det ska bli väldigt intressant att få se hur de genomfört det och samtidigt – för det förutsätter jag – lyckats bevara historia och tradition av att vara ett kurhotell och plats med anor.

Ja, bråda dagar som ni förstår och en väldigt spännande tid när man som jag jobbar med spa, att få vara mitt uppe i allt detta som sker inom avkoppling och hälsa!

Nu precis i dagarna har jag också en stor spaguide som kommer ut i Amelias specialare Kropp & Skönhet! Den får ni INTE missa!!! En hel del spännande läsning. Jag har inte gjort allt själv, det är ett samarbete med redaktionen, men mycket står jag för och det var ett väldigt roligt – om än slitsamt (faktiskt) arbete… trevlig läsning!

2 thoughts on “Nyheter inom den svenska spavärlden hösten 2011

  1. Jag måste bara säga att det bästa spaet jag varit på i Sverige är definitivt Select collection spa. Kan inte ens jämföra andra upplevelser med denna. det ligger på Norrlandsgatan 18 i Stockholm och alla terapeuter är handplockade från 5-stjärniga hotell världen över vilket gör denna upplevelse helt fantastisk. Om ni är i Stockholm tycker jag absolut ni ska lägga någon timme på detta spa!!!

    1. Hej Lolu och tack för ditt tips 🙂
      Jag veeet, de är helt fantastiska där! Dock räknar jag det inte som ett spa. De utför spabehandlingar ja, men för att vara ett spa krävs även pool, vattenbehandlingar, servering av näringsrik kost, träningsmöjligheter, mentala aktiviteter etc.
      Hur som helst, håller med om att upplevelsen är av 5-stjärnig klass och att det är värt ett besök!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier