Nya designrum i världsklass på Varbergs stadshotell

Nu är jag hemma igen från Varberg och mitt besök där på Varbergs stadshotell & Asia Spa. Anledningen var, som jag ju skrev här i ett tidigare inlägg, att titta på deras splittnya del med 66 boutiquerum – superdesignade moderna rum som är ett verkligt lyft för hela hotellet!

Anna Riis och Lars-Olof Oskarsson

Jag hade höga förväntningar. Ägarna Lars-Olof Oskarsson och Anna Riis (som också driver Göteborgshotellet Arken med tillhörande Art Garden Spa) har byggnadskonst (med betoning på både Byggnad och Konst!) i blodet. Lars-Olof är byggnadsingenjör och Anna är konstnär, även om de till vardags alltså är driftiga hotellägare med allt vad det innebär. Det som är så uppfriskande är att de aldrig är rädda att gå den långa, obekväma vägen för att nå bästa resultat, och att de genomför egna idéer utan att snegla för mycket på andra. (Och gör de det så har de samlat ihop intrycken från så många håll att det ändå blir deras helt egna mix :-)).

Det hade alltså kunnat bli platt fall, en besvikelse som det lätt blir när man väntar sig för mycket. Det blev det inte, det var hur läckert och fint som helst, med deras noggrannhet och fingertoppskänsla för material och lösningar synliga i varje detalj! Att sedan allt inte var på plats eller fungerande än får man ju räkna med när man är på plats så tidigt i en lansering. Jag var till exempel den allra första att övernatta i mitt rum, nr 803 som gick i vitt och guld.

Det här fina rummet var mitt för en natt!

Hur ska man beskriva stilen då på de här rummen? Ja, för det första är inget det andra helt likt. De flesta är unika i såväl möblemang som textilier och färger. Totalt hade de använt 15 olika tapeter som de mixat på olika sätt med blanka, skimrande, tunga eller mönstrade tyger i gardiner, kuddar och möbelklädslar. Silver, guld, skinn av olika slag – både hårigt och slätt – sammet och linne fanns med. Just kontrasterna hade de lyckats bra med; det var en salig mix som ändå hölls ihop av att alla färger harmonierade.

Nästan alla rum är olika och har sin egen karaktär och färgsättning.

Roliga detaljer var till exempel toalettstolar av japansk modell i sviterna som både tvättar och torkar efter toalettbesöket så att pappersanvändning blir onödigt, eller en glasdusch som står ut rakt i rummet eller ett bronsbadkar som tronar mitt på golvet. Här och där fanns sammetsbuddhor, guldnallar i metall och andra roliga inslag – när vi gick rundvandringen mellan rummen kunde man inte låta bli att TA PÅ allt för att känna alla material :-).

Mitt rum hade ett vackert och spatiöst bubbelkar stort nog för två, alldeles vid fönstret, med hängande ledbelysning (kanske har ni sett det, det ser ut som en stjärnhimmel men varje diod hänger på små ”spröt”). Duschen vette ut mot den runda, vita lädersängen i tre lager som lät kroppen sjunka ner till djupaste komfort och avslappning. Sängaveln var böjd efter sängens form och även den i stoppat, vitt läder – hur snyggt som helst. Bordet var guldsprayat, divanen och fåtöljen i en guldbeige sammet och formerna svulstiga à la rokoko men i moderna och tuffa färger som kombinationen svart och guld.

Ljudanläggningen var av högsta klass med många valmöjligheter men likväl som de tänkt på detta INNE i rummet hade de tänkt på att sätta in dubbla dörrar för att hålla oönskat ljud UTE ur rummet. Därför fanns också en ringklocka till varje rum! Ja, jag skulle kunna fortsätta men ni får åka dit själva och se. Det är det värt. Rummen är olika stora och har därför också varierande pris, mellan ca 1895 – 2495 kr.

Vad har då det här att göra med spa kanske ni tänker nu. Jo, dels att hotellet har ett av Sveriges bästa spa – Asia Spa -dels att jag tycker kopplingen är logisk: åker man bort för att må bra så gäller väl det alla delar, även boendet på rummet. Man vill bli avslappnad, inspirerad, lite bortskämd…eller hur? 😉 Allt detta kan man bli här.

Jag återkommer och berättar mer, om maten och spaupplevelsen, inom kort!

One thought on “Nya designrum i världsklass på Varbergs stadshotell

  1. Nu har jag äntligen fått fatt i och lagt upp några bilder på de nya boutiquerummen på Varbergs stadshotell & Asia Spa. Klicka här för att komma direkt till det tidigare inlägget och se dem!

    Andra bloggar om: spahotell, designhotell, varberg, varber

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier