På Varbergs stadshotell äter man gott

Det finns mer att berätta från mitt besök på Varbergs Stadshotell & Asia Spa i förra veckan. Maten till exempel var sååå mycket bättre än jag kom ihåg den (där ser man hur viktigt det är med återbesök, för tänk om man går i villfarelsen att något brister när det är precis tvärtom! På samma sätt gäller förstås den motsatta situationen…jag minns fortfarande med en rysning exempelvis en pumpasoppa från förra besöket som jag inte alls var vidare förtjust i ). Anledningen är enkel, kökspersonal byts förstås ut som på alla andra områden och en kunnig kock med rätta handlaget bland kastruller och pannor kan få en restaurang att sväva – eller falla.

Till lunch serverades halstrad torskrygg med en strimma sidfläsk, sauterad spetskål och musselvelouté på lenaste potatispuré. Den var helt perfekt, både i råvaror och tillagning. Smakrikt utan att vara för salt vilket ofta blir fallet när vissa kockar ska säkra upp mot eventuell smaklöshet. Den här utsökta fiskrätten hittar man vanligtvis på huvudrättsmenyn.

Utöver denna varmrätt fanns både ett vegetariskt alternativ och soppa – en sparrisvariant som var tjock, mäktig och hur smarrig som helst – samt salladsbuffet och bröd. Varje dag serveras allt detta; varmrätt, vegetariskt alternativ, soppa och salladsbuffet med bröd. I priset 98 kr ingår även kaffe eller te som avslutning. Vår eleganta lunch, som intogs i ett vackert chambré separé, avrundades med en helt himmelsk hasselnötsmousse i generös portion med kaffeglass och körsbärsås. Jag kommer drömma om den där desserten varje gång jag blir sugen på något sött framöver :-).

Ett par timmar senare, innan man ens hade hunnit börja fundera över ätbara ting, dukades det upp en buffet med små läckra amuse bouche av sashimi, löjromstoast med smetana, makirullar med anklår och friterad kungskrabba, tryfflar, kladdkakebitar, minismoothies mm.! Vem kunde stå emot? Inte jag. ”För jobbets skull” var min halvdåliga ursäkt som jag leende yttrade medan jag fyllde fatet. Även här blir betyget det bästa, det fanns inget mer att önska eller lägga till. Fullträffar rakt igenom.

På kvällen var det dags för en välkomponerad trerätters meny bestående av följande: pilgrimsmusslor täckt med grönsakscrudité på en bädd av blomkålspurée – till det en Riesling från Alsace, rosa stekt lamm med potatis och dillslungade morötter – sällskapad av en Shiraz men jag minns tyvärr inte vilken bara att den var suverän :-), hjortroncheesecake med hallonglass – till detta en fin Sauternes.

Varbergs Stadshotells restaurang är för övrigt medlem i ”Sveriges bästa bord”. Där hör de hemma.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier