_MG_3544_1
Prolom Banja, foto: Heidi Rovén.

Incheckning hotell ett; Prolom Banja i södra Serbien. Banja betyder spa och hotellet var mitt uppe i en renoveringsprocess för att få mer wellness-känsla och bli mer spalikt från att ha varit ett renodlat kurortshotell.

Vi fick ett stort och bra rum med två balkonger och utsikt över grantopparna, ganska vilsamt om man hade varit på spasemester ensam eller med en väninna och inte som nu med två sprattliga, högljudda illbattingar 😉 .

_MG_3535_1
Prolom Banja, foto: K. Scheiderbauer.

Hotellet ligger högt och naturskönt, dock lite opraktiskt för dem med barnvagn som oss (mycket trappor och inte alltid hiss), om man hade varit äldre eller haft problem att gå.

Det var som ofta uppdelat på en avdelning för rum och en för behandlingar och bad, samt att här fanns både frukostrestaurang, kvällsrestaurang och café med platser både ute och inne.

_MG_3652_1
Poolområdet utomhus på Prolom Banja, foto: K. Scheiderbauer.

Under våra dagar i maj hade vi varmt och soligt väder, ja riktigt hett, så det var perfekt att kunna sitta under tak men ändå ute om man tog en fika. Även bassänger fanns både ute och inne och vi testade dem alla; varma bubbelpoolen, stora stilla poolen och den härliga utomhusbassängen. De var alla härligt uppvärmda, ingen risk för blåa läppar där inte och sonen och jag kunde öva på hans simtag och samtidigt veta att vattnet vi badade i var hälsosamt för kroppen!

_MG_3655_1

De främsta behandlingarna på Prolom Banja är allt med vatten liksom gyttjeinpackningar eftersom även leran är mineralrik. Jag kan faktiskt uppskatta att det inte finns mycket mer i omgivningarna sånär som på ett par små butiker runt hotellet eftersom man då helt kan gå upp i sin spavistelse och sina ordinerade kurer 🙂 . För ja, så är det här, man träffar en läkare som ordinerar ett program och vad man behöver och ska göra.

Några slimkurer stod inte på menyn (jag kollade, hehe…) men ett par ansiktsbehandlingar passade jag på att prova, självklart till långt bättre priser än hemma. Mer om det i kommande inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier