Vem som helst kan väl slänga ihop en artikel om spa?

Tidigt i måndags morse stod jag på Arlanda och tittade i tidningsstället. Jag skulle ut på sparesearch-resa och passade på att uppdatera mig på vilka tidningar som för tillfället hade en artikel om spa. En av dem var Topphälsa som hade lyft Selmas Spa samarbete med Tommy Myllymäki. Det är bara det att det var länge sedan och inte är aktuellt längre.

Å ena sidan kan man inte klandra dem. I alla fall inte om man ska vara förlåtande. Selma Spa har en inaktuell text på sin hemsida där det står att ”den 5 juli är det unik menypremiär för nykorade europamästaren Tommy Myllymäki hos oss på Selma Spa”.

Kanske är Selma Spas webbansvarige slarvig, förmodligen är det medvetet. Ett samarbete med en känd, prisbelönt kock som vunnit både Årets Kock och Bocuse d’Or, lär inte vara gratis. Den vågen vill man så klart rida ut tills det inte finns minsta krusning av effekten kvar. Men det är osnyggt, oärligt och oschysst mot gästen att låta det stå kvar på hemsidan – gästen som läser det kanske bokar en vistelse för just det där samarbetet…

Att jag vet att den är inaktuell beror på att jag själv skrev ett spareportage för två månader sedan med matvinkel (det kom ut i senaste numret av Allt Om Resor). När jag gjorde min research (för det gjorde jag) så ringde jag upp Selma Spa när jag läste det där eftersom jag anade ugglor i mossen. Receptionen visste inget om det märkligt nog och kopplade till restaurangen där den jag fick tala med inte heller visste något (hon visste inte ens vem Tommy Myllymäki var…) utan fick springa ut och fråga i köket. Sedan kom svaret: samarbetet var avslutat för länge sedan och menyn var inte längre hans.

Det finns flera saker att sucka över här. Selma spa slarvar (eller är otydliga i sin information). Tidningen ifråga hade inte gjort sin research – och de är inte de enda. Amelia Kropp & Skönhet lyfte också just Selma spa samarbete med Tommy Myllymäki i sin senaste spaguide.

Slarv eller slöhet är kanske de bästa förklaringarna, för man får ju hoppas att de inte visste och lät det vara. I vilket fall är det inte bra. Läsaren, som kanske tar sina surt förvärvade slantar och inte minst sin ledighet, är värd att få korrekt information när de bestämmer vart de ska åka.

Som kuriosa kan nämnas att när jag la upp detta på instagram var ironiskt nog Selma Spa de första att ”lajka” inlägget efter bara någon minut. Ett lajk som de efter ytterligare någon minut tog tillbaka. Det fick nästan värre effekt än om de inte lajkat det alls.

3 thoughts on “Vem som helst kan väl slänga ihop en artikel om spa?

  1. Läste precis på om Selma Spa – jag var där för några år sedan. Och riktigt URUSELT. Tråkig mat, oinspirerande miljö och ett gym inte värt namnet. Jag var oerhört besviken, detta är ingen SPA-upplevelse. Det är ett vanligt hotell som lämnade mig och mitt sällskap oerörda. Och då bodde vi i sviten. Trist upplevelse och glad över att du höjer ett varningens finger för en oseriös aktör inom SPA-området.

    1. Hej Johan!

      Tack för din kommentar. Det skulle vara spännande att få veta för hur många år sedan du var där? De öppnade nyrenoverade rum och fräschade upp poolavdelningen (med nya bastur) för ganska exakt två år sedan. Jag var där då och det finns flera inlägg att läsa här på Spabanken från det besöket. Sök bara på ”Selma spa” i sökfönstret.

  2. Hej Johan!
    Tack för din kommentar. Det skulle vara spännande att få veta för hur många år sedan du var där? De öppnade nyrenoverade rum och fräschade upp poolavdelningen (med nya bastur) för ganska exakt två år sedan. Jag var där då och det finns flera inlägg att läsa här på Spabanken från det besöket. Sök bara på ”Selma spa” i sökfönstret.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier