Besök på MSC Aurea Spa på MSC Fantasia

MSC Aurea Spa, msc Fantasia. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Efter Dubai gick vi så ombord på MSC Fantasia för att kryssa runt Förenade Arabemiraten. Det var inte första gången men första gången vi kryssade just i dessa vatten med MSC Fantasia. Inte heller var det första gången med detta fartyg, en vinter för många år sedan kryssade vi med MSC Fantasia från Barcelona ut till Kanarieöarna.

Fin ångbastu

Som alla kryssningsfartyg har även MSC Fantasia ett spa ombord. Hos MSC Cruises heter de Aurea Spa och har både balinesiskt tema och personal, superhärligt! En dag då resten av familjen tog det lugnt i hytten (barnen sov) passade jag på att besöka deras bastur för en skön och avkopplande stund.

Turkish Bath, Aurea Spa, Foto: MSC Cruises.

Förutom ett par mindre torrbastur och ett relaxområde är deras ångbastur ombord jättefina. Jag vet inte hur länge jag satt därinne och bara njöt! Värmen i en ångbastu är ju så mild och behaglig att man kan det. För mig är det som meditation; jag blir lugn och avslappnad av värmen och tankarna bara flyter iväg så att jag nästan glömmer bort tid och rum. 😉

Samarbete med Jean Louis David

Förutom deras bastuområde finns pool, stort fräscht gym, frisörsalong och självklart en massa härliga spabehandlingar. Denna gång besökte jag bara deras nya frisörsalong i och med att MSC Cruises för cirka ett halvår sedan ingick partnerskap med salongsmärket Jean Louis David, en nyhet jag ville testa.

Jean Louis David ombord på MSC Fantasia. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Hårsalongerna ska finnas på alla fartyg nu i flottan och MSC Cruises är första rederiet som har detta. Alla frisörer har utbildats av Jean Louis David och utöver klipp och färg finns olika specialbehandlingar att testa såsom curl therapy, liss therapy och oil therapy.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier