Effektfullt från Kerstin Florian: Caviar AcuLift

Mitt spabesök på Willow Stream Spa, Fairmont The Palm i Dubai började med att jag klev ut i en sober spareception direkt när jag kom ut från hissen. Jag var på plats för att testa en Kerstin Florian-behandling; den 90 minuter långa ansiktsbehandlingen Caviar AcuLift Facial.

Uppiggande shot, en bra start

Medan jag fyllde i ett hälsoformulär fick jag en vitaminshot att sippa på, ett mycket trevligt mottagande.

Min terapeut var punktlig och visade mig till omklädningsdelen där jag fick klä av mig på överkroppen och byta om till badrock. Byxorna kunde jag behålla på eftersom jag skulle få en ansiktsbehandling.

Terapeuten väntade utanför och visade sedan vägen till rummet där vi skulle vara.

Kerstin Florians lyxigaste produktlinje

Hela miljön på Willow Stream Spa känns väldigt exklusiv, lugn och elegant. Hettan är långt borta, stillheten är total. Min terapeut Joy visade sig också vara väldigt proffsig och duktig. Hon förklarade att Caviar-serien, Kerstin Florians lyxigaste produktlinje, passar för (för tidigt) åldrad hy.

Produkterna är baserade på den näringsrika kaviaren från störfisken och har egenskaperna att de förnyar och boostar kollagenet i huden. Kaviarsorten ska ha samma komposition som sevruga, en av världens mest exklusiva kaviarsorter. Andra nyckelingredienser i produktlinjen är ros, koffein och co-enzyme A.

Syrapeeling och stenar

Efter rengöring av hyn var peeling steg ett i behandlingen. Jag ska erkänna att jag var dåligt påläst och visste faktiskt inte alls vad som väntade utan hängde helt enkelt bara med på vad som skedde! 🙂 Jag vill minnas att hon sa att det är 30% syra man behandlas med (det finns även en hemmavariant med 20%) och först gjorde hon därför ett patch-test för att se att jag tålde produkten.

Allt gick bra och jag upplevde ingen brännande känsla utan efter 5 minuter neutraliserades syran med vatten. Nästa steg var en underbart behaglig massage med caviar-krämen och serum samt kalla stenar av rosenkvarts. Sakta lät hon dem glida över mitt ansikte…det var sååå skönt! Ett annat steg var när terapeuten använde ett redskap som såg ut ungefär som bollar med skaft. De var också kalla och för att lindra kylan lite la hon först på en gasväv över ansiktet.

Kyla varvades med värme

Tanken med dessa kylande massager är dels att ge svalka efter syrapeelingen, dels att reducera eventuella svullnader i ansiktet (som man kan ha naturligt, det är alltså inget som peelingen ger). För mig som kan bli puffig särskilt under ögonen är sådan här massage jättebra. Och så är det som sagt väldigt behagligt. 🙂

När massagen var över fick jag en ansiktsmask som fick verka medan min terapeut masserade händer och fötter. Särskilt effektfullt var det att först få massage med en ganska kall kräm för att sedan få varma ”vantar” (jag såg dem inte men så kändes det) över. Mmm! 😉 Efter detta steg avslutades hela härligheten med serum, kräm, spf och ögonkräm.

Imponerande resultat

De närmaste dagarna var jag helt förundrad. Man brukar ju kunna känna att det varit en bra behandling efteråt men när jag tittade mig i spegeln kunde jag verkligen se hur slät hyn var. Jag älskade alla moment med stenmassagen framförallt (sådant är så vackert och ”spaigt”) men jag prisar den där peelingen som är bland de mest verksamma jag stött på! WOW säger jag bara.

Den släta känslan fortsatte vilket gjorde det både roligare att göra sig fin på kvällarna på vår följande kryssning som vi gjorde med MSC Fantasia efter att vi checkade ut från Fairmont The Palm. För att inte tala om hur mycket lättare det var att lägga en snygg make up.

Efteråt var hyn klar och fräsch, porerna syntes mindre och hyn kändes återfuktad och elastisk.

Jag var helnöjd med behandlingen och rekommenderar den varmt, även om priset i alla fall i Dubai var i saftigaste laget; 789 AED vilket i skrivande stund motsvarar cirka 2000 kronor.

Caviar AcuLift kan också utföras med Kerstin Florians K-lift maskin vilket ska ge ännu finare resultat.

2 thoughts on “Effektfullt från Kerstin Florian: Caviar AcuLift

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier