Bättre barnpool på Silja Symphony

Sunflower Oasis, foto: Tallink Silja.

Igår var jag ombord på Silja Symphony som nu är tillbaka efter sex veckors renovering av valda ytor ombord.  Jag skrev om det nyligen på min andra sajt, så den som är nyfiken kan läsa mer på SeaFun.

I alla fall så bad jag att få se den nyrenoverade avdelningen Sunflower Oasis. Namnet är det enda som är sig likt, allt annat är utbytt. Det finns inga behandlingsmöjligheter ombord (Bellamare har på detta fartyg tagits bort till förmån för ett jättelikt lekland för barnen) så jag skulle inte kalla det för spa direkt, men nog är Sunflower Oasis en fin och härlig relaxavdelning!

Här finns tre stora bubbelpooler, alla med ringar ovanför med LED-ljus som blir extra effektfulla när det skymmer på kvällen. Dagtid flödar ljuset in genom de många fönstren och det finns flera bastur, både torra och med ånga, samt en stor bar för den som vill ha något läskande att sippa på under tiden.

En sak som gladde mig extra var att de satt in en både bra, säker och rolig barnpool. Den som finns på systerfartyget Silja Serenade (också nyrenoverat) dissade jag direkt efter att sonen ramlat och slagit sig när vi var ombord och testkryssade.

Jämför själva; till vänster syns barnpoolen på Silja Serenade, de två andra är den ombord på Silja Symphony. Betydligt bättre, eller hur?

Det verkar alltså som att de insett att den första poolmodellen inte var bra, för nu är det alltså en ny och mycket bättre variant på Silja Symphony (dock var den inte i bruk av någon anledning när jag var ombord, därav de rödvita, avskärmande plastbanden på bilderna). Här finns handräcken att hålla sig i och trappsteg både på in- och utsida av poolen. Rutschkanan är också längre.

Jag och resten av ”spafamiljen” ser fram emot att testa den inom kort! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier