5 smarta knep för tjockare hår

Hårexperterna David Jungqvist och Moona Narancic på Redken studerar mitt hår och diskuterar hur de ska färga det för bästa resultat.

För två veckor sedan satt jag hårmodell. Det var Redken som behövde hår att testa nya färger på och det hela skedde i deras egna utbildningslokaler på Drottninggatan, långt bort från scenernas strålkastarljus.

Det sorgliga utgångsläget!

Nu var det inte alls det jag var ute efter heller, tvärtom, jag fick ju möjlighet att fräscha upp min soldassiga hårfärg mot att jag ställde upp och lät dem experimentera med mitt hår.

Något som inte alla skulle ha gjort förstod jag när jag pratade om det i bekantskapskretsen…det var faktiskt de som direkt avrådde mig (folk är otroligt skraja när det gäller håret) men nu var det inte alls så dramatiskt som det låter…

Jag gick från ljus hasselnötsbrun till ”brun-brun” som mina Redken-experter själva sa…även om jag tycker det verkar omöjligt att färga mitt hår ”vanligt brunt” utan att det ändå blir en hel massa varma skiftningar i det. Nåja, det gör inget, det blir ju bara mer liv!

I alla fall, sagt och gjort, jag fick mig en underbar stund där David Jungqvist (som räddat mitt hår förut då han jobbade på hårspa-salongen Haven) inte bara tog sig an mitt hår på bästa sätt utan gjorde den mest noggranna genomfärgning jag varit med om, för att inte tala om att han återigen skämde bort min stela skalp med sin sköna hårbottenmassage…

_MG_1974_1

Enligt David var mitt kollagen i hårbotten helt stelnat, vilket kan vara anledningen till att jag tappar en massa hår. Hm, inte så kul. Men tydligen finns det en lösning. Ja, flera faktiskt.

Dels borde jag se till att massera hårbotten mer och oftare, dels ska Redken ha ett undermedel som heter Intraforce Hair Advance Aminexil. Det ska hjälpa när man vill ha tätare och tjockare hår. Känns klart värt att testa.

David la sedan en lite mörkare ton i hårbotten, vilket han menade skulle ge intrycket av fylligare hår. Sedan tonades resten av håret i en närliggande ton för att jämna ut färgen och ge glans.

Den färg som användes heter Chromatics och detta var alltså helt nya färger som de behövde testa för att se hur de reagerade på riktigt hår.

Så hur blev resultatet då? Riktigt bra skulle jag säga, jag var väldigt nöjd när jag gick därifrån ett par timmar senare med ett snyggt och jämnbrunt hårsvall och framförallt hade sluppit både att det sved och irriterade i hårbotten då färgerna är helt utan ammoniak. Så, behöver du fräscha upp din färg och samtidigt få lite vård skulle jag absolut vända mig till en Redken-salong där de kan såväl smarta färgillusionsknep, hårbottenmassage som vilka produkter som passar dig.

efter resultat

Här är fem smarta tips för tunt hår som man önskar ska bli tjockare och fylligare:

  • Stressa mindre
  • Undvik onödigt slitage på håret (tvätta, föna etc bara så ofta som det verkligen behövs)
  • Färga botten lite mörkare (för att få det att i alla fall se tjockare ut medan du kämpar på med den verkliga förändringen)
  • Använd en stimulerande hårbottenprodukt som Redkens Aminexil-ampuller
  • Gå till ett spa eller en salong och få regelbunden hårbottenmassage, alternativt ge dig själv ett par extra minuters massage när du tvättar håret.

Lycka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier