Konsten att koppla av på en flygplats

Jaha, så blev det med de täta spauppdateringarna. Men tanken var god :-). Tyvärr är det inte så lätt alltid att vara uppkopplad på resa, särskilt inte till havs…jo visst går det, men det kostar därefter. Några tips vill jag i alla fall bjuda på så här i efterhand!

Flygresan till Dominikanska Republiken, som var utgångshamn för kryssningen jag varit på, gick via Paris. Redan där anade jag spa i luften och nosade upp en enkel, turkos installation (Be Relax)med massage- och manikyrservice. Behandlingen kunde även kompletteras med en syre- och aromaterapidos för 8 euro extra. I övrigt var behandlingarna ganska dyra (särskilt med en svag krona som det krävs 11 av för en euro numera) men jag är ändå väldigt positiv till fenomenet flygplatsspa.

Jag snappade upp detta fenomen redan för några år sedan och skrev sedan en artikel för Travel News där jag bland annat berättade om de spa som finns på flygplatserna i Madrid och London. Trots att jag varit in transit på Heatrow många gånger har jag aldrig varit på British Airways Elemis-spa där, men jag är väldigt nyfiken och ett besök där står absolut på min to-do-lista!

Att sjunka ner i ett varmt väldoftande bad efter att ha suttit ihopvikt under en flygning – vilken dröm.

Madrids Elysium Travel Spa har jag dock besökt vilket var en alltigenom positiv upplevelse (det största ligger vägg i vägg med Iberias VIP-lounge, i den terminal som kallas Satélite där de flesta långflygresenärer passerar). Att efter en långflygning få ta en dusch, basta, bli fixad i håret eller få igång cirkulationen med en härlig massage – det är helt suveränt. Och eftersom flygplatsshopping inte längre är billigt, utan numera ofta till och med dyrare än på destinationen, kan jag inte tänka mig något bättre att spendera pengarna eller tiden på när man har ett par timmars väntan, än just spa!

Fråga i flygplatsinformationen nästa gång du gör en mellanlandning, och är du någon fom av guld/platina/VIP-medlem hos något flygbolag – glöm inte att visa upp ditt medlemskort; på vissa håll erbjuds gratisbehandlingar!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier