Jag sitter och skriver vid datorn med balkongdörren öppen men denna vecka är det inte en innergård hemma i Birkastan som skymtar utanför utan det karibiska havet. Vi kryssar med Vision of the Seas och idag har vi lagt till på Aruba.

Havet är ljust turkosblått och slår in över ett korallrev på ena sidan av skeppet. Vindarna är ljumma, lufttemperaturen håller sig runt 30-strecket. Just idag mår jag extra bra då jag precis kommer från fartygets spa; Vision Day Spa, där jag prövat deras Happy Hour-behandling.

Happy Hour är timmes mix av massage och ansiktsbehandling som ges till specialpris då fartyget ligger i hamn och många gäster går av. Alltså ett riktigt bra tips för alla spafanatiker som vet att unna sig det bästa och vill mildra effekterna av den för tillfället svaga kronan. Den ljuvliga timmen består av rygg-, skalp-, fot- och ankelmassage samt en aromaterapeutisk ansiktsbehandling. Härligheten avslutas med ett glas bubbel, som jag själv faktiskt avstod med tanke på den tidiga timmen (här är det ännu mitt på dagen).

Alla Royal Caribbeans fartygsspa drivs av företaget Steiner som i sin tur använder det egna märket Elemis, en aromaterapeutisk produktserie baserad på naturliga ingredienser. Dofterna är underbara, exotiska som matchar de karibiska och tropiska destinationerna särskilt bra, eller milda och njutningsfulla som lugnar utan att störa.

Lustigt nog hade jag två svenska terapeuter idag, båda duktiga, som masserade bort mina data- och flygspänningar i rygg och ben samt peelade och behandlade min ansiktshy till bästa balans. Passar du på att åka med just det här fartyget Vision of the Seas när hon kommer till Stockholm/Oslo/Köpenhamn i sommar så kanske du träffar dem. Om inte, lär du få lika bra omvårdnad av någon av de andra terapeuterna, bara på ett annat språk!

Nu kallar Oranjestad på att upptäckas!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier