Incheckade på ”nya” Selma spa

Äntligen framme. Blev nära hånad av sambon när mitt tålamod var sämre än tvåårige sonens i bilen på väg hit. Är vi inte framme snart frågade jag gång på gång och verkligen menade det. Kombinationen att inte vara bra på längre bilsträckor och iver över att återbesöka Selma spa+ blev för mycket.

Men som sagt nu är vi här, incheckade på nya rummet och alla är mätta, trötta och nöjda. Vi fick ett nytt rum vilket gjorde mig jätteglad. Korridoren luktar nymålat och mattan är fläckig, inga lister är på plats – och det gör ingenting. Jag vet ju att det är på gång. Rummet luktar också sådär ny-nytt. Och designen är super!

Hur ska man beskriva det? Storstadens trendkänslighet möter vildmarkens ursprung? Hyllor, tv-bänken som också inrymmer minibar mm liksom sänggavel (nja, det är egentligen en hel fondvägg) känns lite råbarkad i trä med obearbetade kanter (i alla fall ska det se ut så). Snyggt. Resten går i grått, vitt, beige (förstås) med en gnutta blänkande guldstänk inne i golvlampan Golden sun, som faktiskt är en personlig favorit.

Garderoben är öppen och utöver säng finns en soffa, två fåtöljer och tv. Vi bor i markplan och det enda, utöver att det är så kallt (det finns inga element och fast jag genast drog på såväl golv- som rumstemperatur så är det fortfarande flera timmar senare jättesvalt i rummet), som kändes sisådär var den stora strålkastaren utomhus som lyser upp fasaden – och vårt rum. Jättelampan slog i ögonen så fort jag öppnade rummet så det första jag gjorde var att dra för gardinerna.

Badrummet är också superfint. Rymligt, med en duschhörna, wc, stort handfat med bänk och handdukstork. På väggen hänger också egna produkter för jo, de verkar ha börjat med egenproducerade schampon, balsam, duschgelé och kroppslotion också. Suveränt initiativ Selma, särskilt som det står att de är ekologiska.

Jag såg faktiskt flaskorna redan i lobbyn, mitt öga snappade direkt upp en liten miniutställning som stod där. Hm, det där är nytt det har jag inte sett förut, och de svarta förpackningarna gav genast en signal: undrar just om det är Dharmazone (som bland annat gör serierna Möllevik och Sabi sands) som producerar dem?

Väl på rummet stod en presentkasse med alla produkter (liksom att de finns i badrummet och gissningsvis finns de i spat också, det får jag se imorgon), och nu ser jag att jodå – visst är de från Dharmazone! Då behöver jag inte ens testa, då vet jag att de är bra ;-).

Det enda vi hann ikväll utöver att checka in var att gå till restauragen och äta middag. Vår fasta 3-rätters meny bestod av laxtartar med senapsvinaigrette, älgytterfilé med calvadossås samt blåbrspaj på toscabotten till efterrätt. Suveränt alltihop!

Förstås började vi med champagne, dock tyckte jag inte den var kall nog. Inga problem, den byttes ut utan knot, precis comme il faut. Vår varmrätt däremot var inte varm nog (nästintill kall) och samma där; den byttes snabbt ut utan diskussion.

Sedan diskuterade vi den trevliga restaurangmiljön som i och för sig står sig slätt i jämförelse med några av de spahotell som är vassast på inredning just nu i Spasverige (jag tänker till exempel på Falkenberg Strandbad…deras restaurang är något extra trots allt) men om inte servicen kompenserade (den var helt perfekt på alla sätt här på Selma men det fanns mer att önska hos Falkenberg). Tja, vad väger tyngst…varifrån går man med den mesta nöjdhetskänslan? Jag tänker inte bestämma mig förrän på söndag när vi checkar ut.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier