Vi hade det jättehärligt på Selma spa i helgen! På lördagen när alla vaknat började vi med en god frukost. Isac åt mest frukt och grönt som vanligt (ja han är verkligen en liten veggokille, brukar skoja och säga att han äter exakt som man borde och åt jag som han vore jag förmodligen både smalare och friskare :-)). De små händerna sträckte sig upp efter päron och annat ”godis” och det han åt först på sin tallrik var förstås paprika- och gurkbitarna.

Från restaurang Smak där alla måltider serveras har man utsikt över bygden, skogen och sjön Fryken. Och E45:an ;-). Matsalen har några sidorum för sällskap – eller barnfamiljer när det inte är ”barntillåtet” i spat, som det var nu (se hemsidan för när hotellet har barntider). Annars är det ett större rum som dekorerats med vita belysta gardiner vilket är en enkel och smart lösning för att ge lite ambiance.

Frukosten är ekologisk på alla Choice-hotell numera såvitt jag vet, så också på Selma spa. Den var fräsch, och smakade mycket bra. Plus också för att det finns laktosfritt samt glutenfritt. Det mesta man önskar finns där, även om den kanske inte överraskar. Det finns många andra spahotell med ett mer påhittigt utbud, både åt det hälsosamma och mer ohälsosamma hållet (här tänker jag både på olika ovanliga pålägg liksom chokladfyllda croissanter och sådant som är så härligt att få unna sig med en kopp kaffe som avslutning på en lång hotellfrukost).

Trots att jag egentligen inte gillar att spaa direkt efter maten så gällde det ju att hinna så mycket som möjligt under vår vistelse så efter frukosten var det bara att bege sig till poolavdelningen, alla iklädda sina vita morgonrockar, våra från Selma och Isac hade med sin mini-Decléor-badrock som han fick när vi var på Quality Spa & Resort Strömstad senast. Han är så söt i den!

En sak jag gillar med Selma spa hotell är hur man redan i lobbyn ser poolavdelningen. Det är supersmart med de stora glasväggarna och glasgolvet som verkligen släpper in hela vattenkänslan. Ofrånkomligt dras blickarna ditåt och man vet dels att man är på ett spahotell och blir dels lockad att besöka poolen.

Spareceptionen ligger mellan poolområdet och den stora träningssalen. Mot poolen har man stora glasväggar och väl därinne finns i sin tur stora glasväggar så att maximalt med ljus släpps in utifrån och man hela tiden ser både pool och natur. Att man ser ett pågående pass är också smart, det lockar, man blir nyfiken och man kan liksom inte skippa det.

Nu får jag det att låta som något ”ont måste”, men ni vet hur det kan vara när man kommit av sig, det är trögt att komma igång igen. När man väl är inne i det så bara längtar ju hela kroppen och man får inte lugn eller mår bra förrän man får ta ut sig och studsa runt till den höga musiken i en timme minst :-).

Här någonstans ligger det fina med Selma spa, såväl bad som träning blir av tack vare närheten och det enkla med att bara ”slinka in” på ett pass, men också tack vare den duktiga och härliga personalen. När jag senare på dagen skulle gå på ett core-pass och det var fullt blev jag förstås besviken, inte minst för att jag glömt att boka in mig, men personalen i spareceptionen tipsade då snabbt om att det just börjat ett afropass och att det var helt okej att jag hoppade in på det om jag ville.

Sagt och gjort, det gjorde jag – och hade huuuur kul som helst. Det var ett superbra pass, kul koreografi men tillräckligt enkelt för att man snabbt skulle lära sig rörelserna och istället kunde koncentrera sig på att svettas. Mådde bara bra efteråt!

Men okej, nu går jag händelserna i förväg här. Vi var ju på väg in till badet… Tar det i nästa inlägg då jag har en tendens att skriva lite långt…vill ju inte trötta ut mina läsare! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier