Hur går det för spabranschen egentligen?

Imorse ringde det en reporter från TV4 i Göteborg och ville prata spa med mig. Tyvärr blev jag inte inbjuden till tv-soffan, vilket hade varit skoj, men det lät på hennes reaktioner som att jag i alla fall hjälpte till att reda ut begreppen för henne. Kul att kunna vara till hjälp! 🙂

En av sakerna vi diskuterade var huruvida spabranschen går bra eller inte. Hon hade hört att det gick dåligt för Hagabadet i Göteborg och undrade om jag visste hur det gick för spabranschen i sin helhet. Jag fick svara som det var; att det har jag inga siffror på. Men jag har svårt att tro att det ser mörkt ut för branschen med tanke på alla nysatsningar. Här är ett par exempel:

Kanske minns ni när jag besökte Tranan Spa på Kullahalvön i somras? Nu öppnar Gabrielle filial på Rusthållargården. Från och med den 7 november kan man besöka dem där.

Färna Spa i Skinnskatteberg har nypremiär. De har utökat med gym i bottenvåningen, fler behandlingsrum och relax, en spasvit med bubbelpool, ångbastu och hamambänk. Framförallt gym var något de saknade så detta är en toppensatsning för dem tycker jag! Helgen 3-5 december slår de upp portarna och firar med specialerbjudanden.

Spahotellet Tylösand bygger också ut, även om det inte sker i själva spat (det är ju redan nytt och fräscht och står sig ännu ett bra tag).

Varbergs Kurort har nyligen öppnat Villa Apelviken; ett nytt klimatsmart hotell- och konferenshus.

Copperhill Mountain Lodge i Åre med sitt samiska tema utökar till dubbla ytan med två helt nya avdelningar, två nya pooler och en förstärkt samisk profil.

I början av nästa år får vi i Stockholm ett helt nytt spa. Det är Clarion Hotel på Södermalm som öppnar dörrarna till ett ayurvediskt spa, Elements Spa by Clarion Hotels.

Tv-reportern hade förstås hittat mig via Spabanken och seglar hon in här igen och förkovrar sig för sitt inslag får vi väl hoppas att hon har den goda smaken att antingen låta mig själv få komma till tals eller i alla fall nämna mig/bloggen…annars vet ju i alla fall ni som läsare var hon hämtade dessa exempel ifrån :-)!

Om Elements spa på Clarion Hotel blir så här läckert vill åtminstone jag dit!

One thought on “Hur går det för spabranschen egentligen?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier