Insåg att jag måste lägga till en sak till angående gårdagens behandling på Nordic Spa & Fitness. Min oro som jag beskrev. Det där med torra gummisnoddar. Ungefär såhär beskrev Beatrice det (fast här med mina egna ord):

Om man tränar sig till en bra kondition så kanske man inte måste fortsätta träna varje dag i veckan men i alla fall ett par gånger om man inte ska förfalla helt igen. Däremot bryter man ju ner kroppen när man tränar innan den börjar bygga upp muskler – det är ju därför man gör bäst i att låta kroppen vila 48 timmar innan nästa pass. Lite samma sak är det tydligen med den här typen av behandlingar, som NBE 3000.

Man kan inte göra den för ofta. Vissa kunder har tydligen bett om att få komma varje dag, supertaggade på att få ett maxresultat så fort det bara går, men se det går inte alls – då skulle den process man vill åt inte ha en chans att verka fullt ut.

Utrensningen och uppbyggnaden kräver sin tid. Två gånger i veckan max tror jag det var (om man gör en kur vill säga på kanske 5 ggr), sedan kan man gå varannan – var tredje månad om man vill bibehålla resultatet. Antalet gånger beror förstås på utgångsläge och hur pass bra huden ”svarar”, samt vad det är man vill göra åt, sedan lär det nog vara individuellt hur ofta man får gå för att behålla det.

Så, precis som det inte räcker att gå till gymmet en gång för att behålla musklerna måste hudgympa av det här slaget upprepas med jämna mellanrum om man vill fortsätta att se fin ut. Inte så konstigt om man tänker på det.

På Grand kostar den här behandlingen på 90 minuter 1700 kr. Jämfört med många andra liknande ”minilyft” är det helt överkomligt tycker jag, särskilt med tanke på att man kan passa på att njuta i den fina spaavdelningen samt träna när man ändå är där… 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier