A-derma Exomega, mirakelkräm för torr och irriterad hud.

Har svårt att hinna med här. Kom hem för drygt en vecka sedan från Karibien där vi kryssat i ett par veckor. Helt underbart! Besökte flera fina spa på öarna och ombord också som jag hoppas kunna återkomma till inom kort och berätta mer om. Just nu ligger fokus dock på att hinna med mina deadlines, har 14 stycken artiklar som väntar på att skrivas för olika tidningar…!

Men för att få harmoni och ro i arbetsrummet var jag tvungen att ägna mig lite åt feng shui idag också ;-), jag hade mer än 20 (!) kassar på golvet runt skrivbordet fulla med produkter och prover från olika skönhetsmärken. Tyvärr hinner jag inte med här heller, mer än när något verkligen sticker ut…

Som nu när jag kom hem från vår resa där jag förstås vistats en del i solen (om än skyddad). Det slår nämligen aldrig fel, min hy reagerar ofta på byte av temperatur och klimat. Jag fick stark klåda över kroppen, framför allt på benen. Jag kliade mig så att det blödde! Huden kändes tunn, irriterad och öm, verkligen inte roligt.

Dels tror jag att det beror på att jag blir så torr, dels att hudcellerna byts och det översta lagret blir torrt av sol och bad och att det därför kliar när det släpper…men någon kunnig hudterapeut som läser detta kanske vet mer/bättre…?

Vad jag gjorde i alla fall var att sätta på bastun. Först satte jag mig för att värma upp mig en stund, sen gick jag ut i duschen och skrubbade mig (denna gång med The Body Shops citrusskrubb mest för att det var påsk och den är gul och doftar så gott :-)). Den efterlämnar också en oljig hinna som jag verkligen kände att jag behövde. Sen gick jag in i bastun igen, denna gång för en riktig långsittning med inpackning i håret också.

När jag duschat av mig till sist smorde jag in kroppen rikligt först med Comwells body oil för att jag kände att jag verkligen ville mätta huden på fukt och näring, sen – ovanpå det – la jag ett lager av krämen A-Derma Exomega som finns på Apoteket (265 kr/200 ml).

Den här krämen är särskilt för torr och irriterad hud varför jag förstås valt att använde den just nu till min torra hy tills den återfått sin balans igen. Den innehåller välgörande havreextrakt och passar både vuxna, barn och spädbarn. Den innehåller inte parfym eller parabener och jag måste säga att det redan bara ett par dagars användning känns riktigt bra, klådan har lugnats helt! När Isacs kinder var nariga häromdagen smorde jag in dem också och huden ser finare ut på honom också.

En annan kräm i samma genre är Dr Hauschkas Ice Plant Body Care Lotion i deras MED-serie. Den är också skapad för både barn och vuxna och passar en väldigt torr hud som fjällar. Även denna lugnar klåda, är parfymfri, lugnar huden och ger mycket fukt. Priset är nästan detsamma också, 279 kr/200 ml.

Älskar den här typen av SOS-produkter. För när huden ”spattar ur” är det inte de där parfymerade spalotionerna man vill ha, då är det läkande, lugnande, parfymfria krämer gjorda för att hjälpa en hud i nöd som gäller.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier