Det kom ett mail… ”Hotel Tylösand är sommar” var rubriken. Jag är benägen att hålla med! Varje sommar flera år i rad har jag besökt Hotel Tylösand. Det börjar kännas som en sommaringrediens man ogärna vill vara utan :-).

Själva vill de hellre att jag ska komma ”off-season”, då lugnet lagt sig, dunket från after beach-konserterna bytts ut mot vågornas brus och strandens vidder ligger öppna för vilsamma promenader och möjligheten att fylla lungorna med syremättad luft. Hittills har jag tyvärr inte åkt dit i lågsäsong men jag vet att jag borde. För att uppleva dem ur en annan, ännu mer hälsobetonad, vinkel.

The Spa har varma bad, kalla bad, stilla källor, bad inne och ute – samt bastur.

Alla dessa Tylösands-tankar fick mig också att inse att jag (shame on me!) inte bloggat om förra sommarens besök!!! Jag minns hur det var; überhektiskt. Allt för många jobb som skulle lämnas och ingen tid över att blogga. Men det är aldrig för sent och därför tänkte jag dela med mig av mina upplevelser nu istället vilket kanske bara är ännu bättre egentligen för dig som söker lite inspiration efter bra sommarhäng med spa eller undrat hur det är på Hotel Tylösand.

Vårt fina rum, den somriga utsikten och stranden där alla vill vara på sommaren!

Det var en stekande julidag när vi gled upp framför deras hotellentré med Rolls Roycen. Incheckningen gick galant, de är alltid så trevliga, och vi fick nycklarna till vårt rum; ett av de nya i Strandhuset! Jag var jätteglad för det, och det var lite därför vi åkte dit för att testa dem. Jag har skrivit om dem förut och de är stora, snygga och rummen mot havet har förstås grym utsikt! Att badrummen också är rymliga och läckra med dubbelhandfat och stor dusch gav också extra plus – är man på spahotell spelar sådant roll tycker jag. Så, högsta boendebetyg!

En annan nyhet jag var där för att testa var deras vinoterapi-behandling. Jag som varit på Les Sources de Caudalie i Bordeaux i Frankrike (ett av flera vinspa) kan bara förundras över att ingen i Sverige tagit steget förut. Det är kul, finns en hälsokoppling och är njutbart. Och Hotel Tylösand var först, är kanske fortfarande.

Hotel Tylösands/The Spas variant är en timlång kroppsbehandling för 845 kr med druvkärneinpackning, ansiktsmask plus massage samt helkroppsmassage. Jag fick följa med min terapeut till ett ganska stort behandlingsrum på deras nedervåning. Där hade de ”dukat upp” fint med bland annat ett vinglas som dock inte innehöll vin utan druvjuice, dock var det en visuellt fin effekt att titta på :-).

Jag älskar lite udda och roliga benhandlingar som inte bara gör gott för kroppen utan kittlar våra övriga sinnen lite också! Det primära syftet med Vinoterapi-behandlingen är antiage. I vindruvans skal och kärnor finns nämligen en antioxidant kallad polyfenol som kan motverka de fria radikalerna som är så skadliga för kroppen och påskyndar vårt åldrande. För att få en verkligt långsiktig effekt får man förstås göra lite mer än att bara ta denna behandling, men som inspiration i rätt riktning om den följs upp av fortsatt sunt leverne och god hudvård fungerar den utmärkt.

På kvällen, efter att vi hängt lite på stranden (fantastisk även den men alldeles för överbefolkad sommartid – det är helt galet, det verkar som att hela sydsverige åker dit!) och kikat runt var det dags för en dusch och att byta om till middagen. Vi hade bokat bord på Bettans Bar som är ett hur mysigt ställe som helst sommartid, alldeles vid – ja nästan på – sanddynerna. Det som är så bra på Hotel Tylösand är att det finns massor av restauranger och matställen att välja på, så att man kan variera sig efter humör, väder och vind samt plånbok.

Akvarell till exempel är en riktig gourmetrestaurang med få bord, otroligt hög nivå på köket och en sann njutning för den med höga krav på det kulinariska. Har ätit där en gång och det besöket kommer alltid ha en särskild plats i mitt minne!!! Förstås är prislappen också högst av alternativen men man kan också äta bra på Tylöhus, Leifs terrasser och lounge samt som sagt Bettans Bar.

Det rätta att göra på Bettans är att frossa i skaldjur medan solen går ner, gärna sippandes på något svalt och bubbligt! Förstås gjorde vi exakt det och det blev en sådan där perfekt och mycket minnesvärd sommarkväll när Sverige gör sig som allra bäst.

Vet ni, att jag får sådan lyckokänsla av sådant – må det vara en magisk spastund eller ett fantastiskt restaurangbesök – att jag bara vill ta hela världen i min famn! Kanske förklarar det att jag blir lika grymt missnöjd när något går fel och ett besök som hade kunnat vara magiskt går åt pipan…att vara optimist är inte alltid positivt, haha! 🙂

Efter en stadig och god frukost lämnade vi Hotel Tylösand, återigen med fina minnen och en härlig lust att återvända. Nu ser det dock inte ut att bli så i år, för första gången ska jag inte göra någon intensiv spatour längs hela västkusten i sommar utan vi ska försöka HA SEMESTER (och jag ska bara smygjobba lite, lite och samla material och tips inför en somrig artikel som är beställd till nästa år!).

Men funderar ni på var ni ska hänga i sommar och inte har något emot att ha sällskap av andra – åk till Hotel Tylösand. Grattis om det finns rum lediga, det är grymt populärt. Men annars blir det förmodligen lika lyckat att vänta lite och åka dit när den mesta sommarhysterin har lagt sig. Vem vet, kanske ses vi i poolen eller på stranden? 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier