Det har varit mycket Elemis på sistone. Lotus spa på Royal Princess var ett Elemis-spa (som de flesta kryssningspan), produkterna jag fick behandling med var från Elemis liksom skrubben jag köpte. Jag har tidigare varit måttligt förtjust i märket, dels på grund av hur säljdrillad personalen är vilket förtar den avkopplande känslan när man är på spabehandling, men också för att jag inte blivit helt imponerad av produkterna alltid. Det jag främst tänker på är deras schampo och balsam, men å andra sidan är väl Elemis mer ett hud- än hårvårdsmärke.

Ibland är det dock bra att man – trots att man inte egentligen känner sig ”helsåld” på ett märke – ger det flera chanser. Jag känner mig nämligen benägen att ändra uppfattning om Elemis efter den senaste tidens upplevelser! Dels var behandlingarna på Royal Princess otroligt bra på all sätt och terapeuterna supergulliga och duktiga. De hade tonat ner försäljningstaktiken så pass att jag nästan blev chockad (positivt); de bara tipsade och sa själva att man kunde tänka och att de fanns där för frågor eller om man ville komma tillbaka för köp. Helt perfekt alltså och precis som det ska vara!

En annan anledning till att jag ändrat åsikt är att jag haft möjlighet att pröva flera produkter på hemmaplan mer ingående och under längre tid vilket definitivt gett mersmak. Först var det Anti-cellulitkitet med Body Sculpting Lipo-Refining Serum, Cellutox Body Oil, Body Sculpting Firming Serum och borsten av kaktushår. Och nu senast Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm.

Här kan man se hur silverfolien släppt på korken (produkten längst fram). Och det fastnar på allt, särskilt när händerna är kladdiga av krämen…

Frågan om anticellulitprodukter verkligen fungerar är vanlig och ständigt återkommande. Jag gjorde en av deras behandlingar med samma syfte och efterbehandlade med produkterna hemma. Är man ihärdig så ger de faktiskt effekt, i alla fall om man behandlar enligt proceduren och appliceras alla produkterna på varandra; olja,serum, kräm – och så ska man torrborsta först.

Förpackningen till krämen, en tub med silverfolie på locket, var dock tyvärr inte riktigt genomarbetad. Jag blev så irriterad på den att jag faktiskt slutade använda den eftersom silverfolien släppte och fastnade överallt bara man tog i tuben. Men som sagt, i övrigt är det bra grejer om man bara använder dem flitigt.

Elemis Cleansing Balm är en underbar produkt. Första gången jag skruvade av locket till burken var det som om jag blev direkttransporterad tillbaka in i ett av alla deras underbara spa – doften triggade alla spasensorer i mig! Det innehåller bland annat ros- och mimosavax samt fläderextrakt, och löser effektivt upp make up och smuts samtidigt som hela rengöringsritualen känns som en hel spabehandling man enkelt gör själv hemma i badrummet.

Med i förpackningen följer också en mjuk och tunn frottéhandduk som det är meningen att man ska använda vid rengöringen. Man kan exempelvis fukta den med varmt vatten och lägga den över ansiktet när man applicerat balmen (medan man sitter eller ligger ned på ett bekvämt sätt) och andas in de väldoftande aromerna en stund.

Jag fullkomligt ääälskar sådana här produkter som både gör ett bra jobb, har en mer långsiktig effekt (återfukta, ge näring och verka anti-age) samtidigt som de ger en wellness-upplevelse som påminner om den man får på spa.

Förpackningen ser inte särskilt stor ut men produkten är dryg. Jag har ännu inte lärt mig att jag kan ta bara pyttelite på fingret, det räcker, det känns som att det blir för mycket varje gång. Hur som helst njuter jag nu varje morgon och kväll av min rengöringsprocedur och Elemis har helt klart börjat få fäste i min minnesbank som ett spamärke att räkna med.

Elemis produkter kan du köpa online (det finns flera sajter som säljer märket, Skincity till exempel eller på ditt närmaste Elemis-spa.

One thought on “Elemis, från tveksam till älskad!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier