Familjevänligt i höst eller en regnig sommarhelg: Viimsi Tervis Spa

Efter att vi lämnat Fra Mare i den havsnära kurorten Haapsalu, spenderade vi två nätter i Viimsi strax utanför Tallinn. Där bodde vi på spahotellet med samma namn; Viimsi Tervis Spa.

Jag har besökt hotellet en gång kort för många år sedan då jag fick en rundvisning. Jag kom inte ihåg mycket mer än på ett ungefär var det låg, att det närmaste området runt hotellet inte var särskilt imponerande men att jag fick ett gott intryck av deras skönhetsavdelning.

Sedan dess har mycket hänt. Exempelvis har ett större spa byggts till, närmare bestämt 2000 kvm bastuvärld, pooler samt ett lekcenter för barn i två våningar. Nu finns med andra ord desto större anledning att besöka dem!

I ärlighetens namn dock; jag skulle inte åka hit sommartid. Dels för att rummen var väldigt varma nu och utan luftkonditionering. Dels för att det inte ligger särskilt roligt, man känner sig lite instängd på hotellet. Det finns en vidsträckt strand med gott om gungor, klätterställningar och annat för barn någon kilometer bort bara (vi var där och tittade, fullt med folk och trivsamt, en strand med naturkänsla, inga kiosker eller dylikt) men det är ju inte havsutsikt som på Fra Mare.

Däremot ska jag berätta vad jag absolut skulle kunna tänka mig att göra: nämligen att en helg på hösten eller vintern åka dit med antingen familjen eller bästa väninnan – eller helt själv. För barn är lekcentret rena himmelriket, Isac hade i alla fall hur kul som helst i hoppborgen, i alla bollhav, på rutschkanor och klättergrejer, med leksaksköket, lego och mjukdjur, böcker osv. Föräldrar som kan uppvisa att de bokat en behandling eller ska träna får dessutom fri barnpassning! Och det går att köpa barnmat i anslutning plus att de byter på barnen om det krävs. Full service alltså.

Vill man ta med barnen till badavdelningen kommer de förmodligen älska det också, Isac var lite liten för alla bastur (han tyckte alla utom en var för het) men bada var kul och det finns tre pooler med olika djup att välja på. Ibland kör de dessutom storbildstv med tecknat ovanför poolen (exempelvis Shrek).

För vuxna då? Det finns hur mycket som helst som gör att man glömmer den lite trista omgivningen och bristen på drömsk utsikt. Vad jag skulle göra är att satsa på en egohelg och boka en helrenovering plus koppla av och njuta i spat! Det finns massvis med personliga tränare (en av dem är till och med tidigare världsmästare i cykling), fullt utrustat gym, pass att gå på samt en uppsjö behandlingar både inriktat mot medicin, avkoppling och skönhet. De har dessutom tandklinik och plastikkirurg i samma hus.

Varför inte klippa sig, färga håret, göra manikyr och pedikyr, kanske någon kroppsbehandling samt ansiktsbehandling och komma hem och känna sig uppfräschad och snygg fast för en bråkdel av priset mot hemma! Eftersom det ligger nära Tallinn kan man ta en taxi fram och tillbaka till färjan också samt kombinera med shopping. Själv gjorde jag flera bra fynd och tänker absolut försöka ta mig tillbaka när det är dags för efter-sommaren-reorna…wow, då kommer priserna vara fantastiska!

Mer om vad jag själv testade på i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier