Baltic Queen – test av wellnessfaciliteter ombord

Nu har jag hamnat i ett sådant där läge som jag alltid gör när jag är på sparesa; upplevelserna duggar tätare än jag hinner skriva om dem. Nu tänkte jag försöka hinna ikapp lite i alla fall.

Befinner mig faktiskt i skrivande stund till havs ombord på Tallink Siljas fartyg Baltic Queen, deras nyaste fartyg från 2009 som tar 2800 passagerare och är riktigt likt ett ”äkta” kryssningsfartyg i stilen, förutom att det då tar bilar ombord – vilket vi är väldigt glada för med tanke på den härliga resa vi just gjort till Estland där bilen varit fullastad med barnvagn, packning, mormor och annat nödvändigt :-).

Baltic Queen går liksom deras fartyg Victoria som vi åkte med på ditvägen, mellan Stockholm och Tallinn. När jag skrev att det liknar ett ”äkta kryssningsfartyg” så tänkte jag till exempel på att det finns hela fem ställen att äta på ombord: buffetrestaurangen, den ryska Aleksandra, gourmetrestaurangen, grillen och cafét.

Därmed finns något för alla smaker och lånböcker, resor och stilar, stora som lilla hungern etc. Vi åt ikväll på grillrestaurangen och var nöjda, jag åt kycklingfilé inlindad i bacon med grönsaksris till samt avslutade lite förbjudet med efterrättsbuffé. Hm, den var riktigt smarrig och inte ett dugg detox (praliner, tårtor, cheesecake, panna cotta, bär, kakor, ostar…) så nu måste det bli ordning och reda igen när vi kommer hem och tillbaka in i vardagsvanorna! 🙂

Vår hytt är stor (11 kvm) och superfin, jag älskar Baltic Queens deluxhytter!!! Mönster och färger är fräscha och den är som sagt rymlig och jättebra med dubbelsäng, härlig soffa, litet bord liksom stort skrivbord som går att jobba vid, tv, inkluderad minibar och badrum. Vi har fönster ut och när man kommer till hytten står en fräsch fruktkorg på ett bord och vill man dricka bubbel till finns en flaska sådant också i kylen.

Men spa då? Nja, konstigt nog eftersom fartyget är så nytt byggdes inget spa. Jag vet att jag reagerade redan första gången jag var ombord, vilket faktiskt var på invigningen, och kanske har man tänkt om sedan fartyget planerades för nu har man trots allt en behandlingsmeny (i samarbete med skönhetsföretaget hera som på alla Tallinks fartyg) och erbjuder behandlingar i en omgjord hytt.

Eftersom jag är så nyfiken ska jag offra morgonsömnen och gå upp tidigt; redan 07.30 imorgon har jag bokat in en ”Ionic-detox”-fotbehandling! Jag har faktiskt testat den förut men nu vill jag se resultatet; vattnet borde bli helt klart med tanke på att jag nyligen detoxat men är jag inte helt ren än så lär det blir grumligt. Vad badet ska göra är nämligen att dra ut gifter med hjälp av ström. 25 min, 27 euro. Det är det värt!

Värd sina pengar var också bastu och pool-avdelningen. Längst ner på våning 2 har de förlagt denna. Lite avsides kan tyckas men tar man sig ner finns en fin badavdelning att upptäcka. Stilen är lite skönt ”loungig” och liknar på sitt sätt den bästa baren ombord; Manhattan piano bar på våning 7 med sina vita skinnstolar och soffor. Runt baren i poolavdelningen går detta tema igen, mixat med mosaik i svart och guld.

Även duscharnas utrymme går i svart och guldbeige i form av kakelplattor som ska likna gul marmor. Fint! Bastun höll närmare 90 grader och tar gissningsvis ca 6 personer. Det finns en VIP-bastu också men ingen gemensam för dam och herr, utan varje bastu ligger separat i anslutning till damernas och herrarnas omklädningsrum.
Det som är gemensamt är pooldelen; en rätt så stor och djup som det gick att ta ett par rejäla simtag i, en rundad sittdel och så en grund som jag inte vet men gissade att den kanske var för barn. Bra i så fall, då har man verkligen tänkt på alla.

Ovanför stora poolen projicerade de också Eurovision song contest medan jag badade och i bastun dånade bidragens låtar ut. Kul om man gillar partybastu! Priset kan inte annat än kallas humant; 41.40 sek. Har man Tallnk Siljas ClubOne-kort får man ytterligare ett par spänn i rabatt. Kortet är verkligen värt att skaffa för övrigt, vi har visat upp det i skoaffärer, klädaffärer, ombord på Taxfreen, i restaurangen…ja lite överallt verkar det gälla – både för rabatt och för särskilda erbjudanden – så det finns pengar att spara för den som vill.

Det enda jag hade att anmärka på i badavdelningen var hårfönen. Modellen var rätt ineffektiv och kändes omodern, men det värsta var att den blev så het att det inte gick att hålla i den efter ett tag. Håret gick därför inte att torka torrt. Men bortsett från den lilla detaljen är jag supernöjd med vårt resesätt fram och tillbaka till Tallinn!

Jag återkommer och berättar mer om spat och mina behandlingar på Viimsi tervis Spa som ligger strax utanför Tallinn, inom kort.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier