Den första behandlingen jag gjorde samma eftermiddag som vi checkat in var – som jag redan berättat – en fiskpedikyr, en av hotellets nyheter! Det var bokat till både mig och sambon så vi fick en mysig stund på tu man hand vilket inte är sker så ofta numera när vi har barn.

Rummet var ganska ordinärt men fint fixat med sten- och vassdekorationer, havsljud och snäckor samt en bänk för två med fiskakvariet nedanför som man stoppar fötterna i. Jag hade ju gjort det förut så jag visste ju att det kittlar och känns speciellt innan man vant sig, desto roligare hade jag åt sambon som tjöt som en skolflicka och ojade sig innan han kunde slappna av :-). Efteråt ingick som jag beskrivit förut massage för oss båda och vi var jättenöjda med terapeuten, liksom resultatet: fötterna kändes lena och sköna.

Nästa dag hade jag valt att testa på deras superkur bland ansiktsbehandlingarna; hydradermie+hydralift i kombination på 90 minuter. Märkena de jobbar med är Algoane för kroppen, Bernard Cassière och Guinot för ansiktet. Denna var med Guinot som jag testat på hemmaplan förut en gång, nämligen på en salong på Kungsholmen i Stockholm; Hudoteket.

Behandlingen jobbar med ström på olika sätt och är en kombination av djuprening och minilyft samtidigt som olika verksamma ämnen i masker och serum slussas ner i huden. De tre olika redskapen terapeuten använde både drog ut orenheter ur porerna, bröt ner stora molekyler till mindre och slussade ner näringen i huden samt arbetade med ansiktsmuskulaturen för att ge ny spänst och fasthet som på sikt ska kunna ge riktigt bra resultat.

Trots att jag nu bara hann med ett behandlingstillfälle tyckte jag resultatet var tillfredsställande. Allt var skönt – utom när musklerna skulle stimuleras, det känns lite läbbigt tycker jag! Dessutom kändes det att huden fick en rejäl fuktboost, porerna blev mindre synliga, huden slätare och ja, faktiskt ser den lite yngre ut också.

Jag i Beauty Center på Viimsi Tervis Spa!

Som med alla sådana här behandlingar så är det ju som med ett träningspass för kroppen och kondition, resultaten är inte bestående om man inte fortsätter. Men gör man en kur kan man få en långvarig effekt och bara behöva upprepa det då och då. Min mamma som är 65 gjorde också en behandling, endast den lyftande delen, och var oerhört nöjd. Hon tyckte hennes hy som annars stramar och känns torr både fick nytt liv, lyster och fukt. Det var roligt att se henne så glad som hon var efteråt, och hon strålade verkligen!

Det enda negativa med min ansiktsbehandling om man ska se till servicen, inte resultatet, var att jag kände mig lite ”ivägkastad” efteråt. Jag halvsov ju och det var liksom bara av med täcket och nu kan du gå kändes det som. Jag tror terapeuten var stressad, men tyvärr märktes det rätt väl. Fast det påverkade ju inte resultatet på hyn, bara känslan. Priset på 77 euro motsvarar ungefär vad du får betala för en 50-minuters Guinot-behandling i Sverige, men denna var ju på 1,5 timme.

Efteråt gjorde jag en manikyr också. Det var verkligen länge sedan, sist måste ha varit på Gran Canaria i januari! Den var bra men jag minns att jag var lite besviken då över att de bara filade och inte klippte nagelbanden. En manikyr utan detta moment tycker jag bara känns halv och lite ”fusk”.

Nu på Viimsi Tervis Spa fick jag tack och lov full service; filning och formning av naglarna, bad och nagelbandsvård med alla redskap på ett proffsigt sätt med jättefint resultat. Jag tog expressvarianten utan lack på 30 min som bara kostar 18 euro, ett fynd tycker jag och något man absolut ska passa på att lägga till om man bestämmer sig för att följa mitt förslag med en fullbokad skönhetshelg här!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier