Da Vinci Spa, foto: Kristofer Scheiderbauer

Hotels Gams spa heter Da Vinci Spa. Spareceptionen som ligger ihop med en produktshop är spatiös med stora fönster ut mot deras läckra trädgårdsdel samt en rund sittmöbel i mitten. I taket finns ett hål som luftmässigt länkar ihop spat med restaurangen ovanför. En kanske inte helt lyckad idé då alla dofter, även matos, letar sig ner. Men det är också min enda kritik till detta annars läckra spa.

da vinci trädgård

I alla fall. Härifrån kan man dels sitta och njuta av utsikten mot bergen och de gröna ängarna, dels ta sig antingen till den påklädda spadelen liksom den avklädda.

Den första leder förbi en lite annorlunda kneipp, en barfotastig (även om den är kort), en läcker lounge med eldstad i mitten, relaxdel med vilosängar, bubbelpool, teservering och utomhuspool.

Det hela andas lite 1000 och en natt över sig, precis som hotellets vanliga del med öppen eldstad och alla kuddar (se bild i föregående inlägg).

I den avklädda delen, nakenområdet, finns fyra bastur med ånga eller doft och olika temperatur, duschar och en Cool Pool samt en Hot Spot som de kallade sin svala respektive uppvärmda pool. Det hela var fantastiskt snyggt gjort. Läckra material, ovanliga handfat och urnor, lek med ljus och inredning samt att för att komma till den varma poolen – som dessutom var öppen upptill så att man både kunde se himlen och få frisk luft – fick man gå en gång över den kalla poolen vilket gjorde det än mer speciellt, både visuellt och upplevelsemässigt.

Da Vinci Spa, foto: Kristofer Scheiderbauer

Hot Spot-poolen var dessutom ”inringad” av lutande träribbor med fritt hängande speglar bakom och extra läckert tyckte jag det var att alltihop uppifrån trädgården också var som ett designelement. Där kunde man dessutom (om man ville och vågade!) gå fram och kika ner på den som eventuellt satt därnere…naken. Designern har uppenbarligen haft ett både lekfullt sinne samt känsla för det tillåtet kittlande… 😉

Eftersom vi skulle fota också så gick vi till den påklädda delen på eftermiddagen och den avklädda på morgonen före frukost. Då var den helt tom och vi hade hela spat för oss själva. För även om svensken påstås vara frigjord är de flesta av oss innerst inne ganska blyga. Den som ändå kommer hit och inte vill missa att se Da Vinci Spa kan smyga in med en handduk om sig. Det är tillåtet.

One thought on “Da Vinci Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier