Nytt badhus i Ystad Arena

Foto: Ystad Kommun

Ett nytt badhus står snart klart i Ystad. Bygget, som påbörjades redan i oktober 2012, är nu inne i slutfasen. Den 12 september öppnas dörrarna.

badhuset_baksida-med-rutch_webb

Ystads nya badhus blir en del av Ystad Arena. Den nya anläggningen kommer att vända sig till såväl motionssimmare som barnfamiljer.

Totalt kommer man kunna ta emot 1200 badare per dag. Öppettiderna är också generösa; 365 av årets dagar, 16 timmar varje vardag, 10 timmar på helgdagar.

Det nya badhuset kommer att ha familjebad, multibassäng och flera simbanor.

Familjebadet har allt från barnbassänger (32 grader), lagun, strömkanal och klättervägg med djupbassäng till 36-gradig varmpool, och två vattenrutchbanor. Här finns också massagestrålar för den som önskar få lite uppmjukande hydroterapi.

Skiss: Ystad Kommun

Multibassängen håller mellan 30-35 grader, är 17 meter lång och 8 meter bred. Botten är höj- och sänkbar mellan 0-180 cm och har såväl rullstolslift som ledad trapp.

Simbassängen är med sina 28 grader anpassad för träning och motion. Bassängen är 25 meter lång, 21 meter bred och har 8 tävlingsbanor eller 11 träningsbanor. Två trampoliner finns också och 100 fasta sittplatser för åskådare.

Häftigast för den som vill ha lite pirr i magen är förstås rutschbanorna med en fallhöjd på över 9 meter. I den ena kan man åka med åkringar och den andra har ljud- och ljuseffekter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier