Champagne & mjölksyra, ny kroppsbehandling på Selma Spa+

Att ha med sig Isac ner till behandlingsavdelningen (en utav dem) var förstås vanskligt. Han öppnade glasskåpen och undersökte produkterna, hängde inte alls med på det där med att spa och ”hysh-hysh” går hand i hand men att ligga i hänggunga med mamma – det gillade han!

Anledningen var förstås att Kristofer skulle fota mig och ja, utan barnvakt – vad gör man? Så var det till slut dags för mig att få min behandling i alla fall. Det sista jag hörde var Isacs skrik efter mamma och jag förmodade att hans pappa resolut bar iväg med honom. Jag led med dem i behandlingsrummen intill, mumlade ett förlåt inombords och när det så äntligen tystnade beslöt jag mig för att släppa det och bara ge mig hän.

Behandlingen jag testade på Selma spa+ i helgen var den 110-minuter långa Champagne & Mjölksyra (kostar sönd-torsd 1895 kr, fred-lörd 1995 kr). Den står som nyhet men min terapeut (en trevlig ryska som jobbat på hälsocenter i Jurmala i många år) berättade att de haft den i cirka 7-8 månader redan.

Champagne & Mjölksyra, eller Mjölksyra och Champagne som det står på andra ställen, är Selma spas ledord som (väl) står för att hård träning inte utesluter god mat och dryck, lite njutning efteråt alltså. Och träning är Selma bra på, utöver träningshelger, möjligheten att boka en PT, gå pass eller bara besöka gymmet, så gick exempelvis Svenska mästerskapen i cykelkross utanför knuten när vi var där. Och det är inget konstigt att hotelldirektörn själv, Anders Pertun, går ner i gymmet och leder ett pass i till exempel spinning! För så är stämningen på Selma; okonstlad, rak, familjär och äkta. Hade de inte jobbat där på hotellet hade de tränat och lett folk mot bättre hälsa ändå, det är jag säker på!

Men i alla fall 🙂 (jag och mina avstickare!)… Behandlingen inleds med en kroppspeeling. Allt skrubbas, mage, bröst, fötter…det är råsockergranulat i skrubben så när det är dags att duscha får man först slita sig loss från handdukarna både över och under – sockret blir som klister mellan huden och textilen :-). Och det är när man duschar som man märker hur len huden blivit…åhhh, det är ju en så härlig känsla! Skrubben innehåller också grönt te, tokaydruva och apelsinolja. Inte undra på att det doftade gott.

När jag torkat mig la jag mig ner igen för nästa steg som var en massage med välgörande Mimosa Champagne Massage oil. Den innehöll en hel rad fantastiska oljor från vindruvskärnor, solros, aprikos, havtorn och granatäpple. Som alltid gjorde massagen mig jättegott och jag njöt när jag kände hur mina stela muskler slappnade av… direkt därefter följde en uppvärmd pumpa-inpackning och så en värmefilt på det. Det var jätteskönt för har ni testat en kroppsinpackning så vet ni att den svalkar snabbt och blir man inte inbäddad så börjar man frysa rätt snart när huden blir våt och kall.

Medan inpackningen verkade fick jag en lätt ansiktsbehandling; rengöring, skrubb, mask och avtvätt samt dagkräm med aprikos. När jag hade sköljt av inpackningen (jepp, upp och duscha igen, det är ju den enda nackdelen med sådana här maxade kroppsbehandlingar men nödvändigt) så skulle jag egentligen fått ett bubbelbad. Under det här bubbelbadet blir man serverad äkta champagne (deras huschampagne är Nicolas Feuillatte) och en skål med jordgubbar och lyxiga chokladpraliner (och då pratar vi ingen budgetvariant utan de var absolut högsta klass).

Men jag som just kommit från bad och dessutom inte är särskilt förtjust i bubbelbad, förhandlade mig till att byta det mot lite extra massage istället vilket gick bra (Tack snälla Luba! Mina axlar behövde det, eller hur?). Är det inte fantastiskt med flexibla terapeuter?!

När min kropp blivit insmord än en gång med en avslutande fuktgivande kroppslotion tog jag med mig mina praliner och mitt glas champagne till rummet istället där jag slappade lite och tog igen mig (killarna var i lekrummet). Så otroligt skön, vilken fantastisk stund jag hade haft! Som grädde på moset får man dessutom med sig ett exklusivt kit med produktprover i en fin träask från märket som används i behandlingen; Eminence.

Eminence består av organiskt odlade ingredienser till 100%. Färska örter, frukter och färskt thermalvatten. All tillverkning sker för hand, varje ingrediens handplockas från de egna odlingar i Ungern. Företaget är familjeägt och ligger idag i Kanada men tillverkning sker fortfarande i Ungern. I Nordamerika är det stort, och vi lär nog få ser mer av det i Sverige också.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier