Känner du till Tranan Spa? Inte? Det hade inte jag heller gjort om jag inte hade träffat Gabrielle, som äger och driver det, i ett par olika spasammanhang. Nu slog det mig när vi skulle neråt Skåne igen att man kanske skulle ta kontakt och höra ifall vi kunde titta förbi…

I måndags var vi där, i Bökebäck som trakten heter fast postadressen är Jonstorp. Jonstorp ligger i sin tur på Kullahalvön. Vackert, mysigt och exklusivt på sina håll. Och med badtraditioner – för vem har inte hört talas om synden i Mölle, syftandes på då män och kvinnor började bada i havet tillsammans eller i alla fall samtidigt.

Gabrielle driver eget spa sedan 2006 då Tranan Spa stod klart. Drömmen var en egen oas där hon kunde arbeta som hon ville samt förverkliga sina idéer och ”spatänk”. Man skulle kunna säga att det både är och inte är stort. Litet som spa men stort med tanke på att hon byggt upp det själv på den egna tomten!

Den moderna spabyggnaden ligger mitt emot hennes egen villa, rejält tätt till och med. Ändå har hon lyckats skapa en egen atmosfär kring spat så att man ”tänker bort” allt annat på något sätt. Skickligt.

Framför huset möts man av en liten plantering med en damm i mitten där det simmar guldfiskar. (Gabrielle avslöjar att jo, visst har hon applicerat det hon kan om feng shui på sitt spa. Och nog tycks det ha fungerat – bokningarna strömmar in och hennes spa går bra. Hon har till och med fått ett så bra rykte om sig att hon blivit kontaktad om att öppna ännu ett…men mer än så kan hon inte avslöja just nu, det är hemligt än så länge!)

Inomhus går inredningen i sobert vitt, svart och brunt. Här och där ett par väl valda och dekorativa detaljer, ett par sköna korgstolar med fotpall och så enorma fönster som bjuder på fri sikt ut mot Skälderviken. Samma vy har man från torrbastun (det finns en ångbastu också) samt från det hjärtformade badkaret mitt i det ena rummet. Det går också att ta sig ett uppvärmt dopp utomhus med samma vy.

Det andra rummet är där Gabrielle utför sina behandlingar. Självklart provade jag också en när jag var där. Jag lät Gabrielle få fria händer att improvisera fram den massage hon tyckte jag kunde behöva (och som hon ville utföra) och, la jag till, hon fick gärna använda de stenar som jag såg ligga på en bricka på ett av borden i rummet. Med en glipa av fönstret öppet så att fågelkvitter och hummelsurr nådde in i rummet satte hon så igång.

Det blev en enda lång njutningsfull ryggmassage där Gabrielle improviserade fram sköna och mjuka rörelsemönster som både verkade avslappnande och lätt uppmjukande. Förutom en massageolja från Möllevik använde hon även stenarna; dels la hon dem i mina händer (en viss sort som skulle vara helande för ledbesvär vilket ju passade mig bra just nu), en annan som främjade närvaron av skyddsänglar (!) – med tanke på mig och Isac la Gabrielle till, en tredje som skulle vara renande osv.

Först undrade jag faktiskt när hon skulle börja ta i och lösa upp mina stela ryggmuskler (gissa om man blir spänd av att ligga på sidan och amma hela nätterna…) men efter en timmes bearbetning av min rygg var jag rätt glad att hon tagit det lugnt. Vilket hon gjort just med tanke på min relativt nyförlösta situation och amning i åtanke. Klokt visade det sig, för det simmade rejält i huvudet efteråt och jag fick ta ordentligt med tid på mig att ”komma tillbaka”.

Efter en skön paus på terrassen och i hennes fina spadel (där jag faktiskt passade på att amma Isac…snacka om myslyx att få amma sin bebis på spa!!! Rekommenderas! :-)) begav vi oss av. Ett riktigt trevligt besök och jag ser fram emot att även få besöka Gabrielles nya ställe när det väl öppnat!

One thought on “Besök på Tranan Spa

  1. Gårdagens utflykt tog oss till Kullahalvön. Vackrare idyll får man leta efter! Skånelängor med halmtak, hästgårdar, blomstrande trädgårdar bakom grindar och så havet på avstånd. Målet var Arild och Rusthållargården där Gabrielle Roupé som driver Tranan Sp

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier