Båstads bästa spatips: Hotel Skansen

I onsdags checkade jag in med hela lilla familjen på Hotel Skansen i Båstad! Det är inte första gången vi bor där och förhoppningsvis inte heller den sista. Hotellet ligger precis där allt händer, mellan tennisbanorna och stranden. Vi har under åren både besökt restaurangen, minglat i baren sida vid sida med Prins Carl Philip och hans livvakter, liksom vi har slappat i deras spa och badat naket ute vid kallbadhuset.

När det är tennisvecka har man oerhört nära till alla aktiviteter uppe på och kring centercourten, och likaså när det är brassevecka med sambaskola och capoeirauppvisningar nere på stranden. Men för en spafantast som kanske kommer off-season är det minst lika bra. Med deras kallbadhus som stod klart i början av 2009 finns nu också en extra upplevelse utöver deras spa med torr- och ångbastu, varm källa samt vanlig pool. I det fräscha kallbadhuset som står på pålar ute i vattnet finns förutom ett skönt relaxrum med öppen spis och läsning, stor torrbastu med havsutsikt samt en liten varm pool utomhus. Havet står för svalka och nås via en trappa rakt ner från dam- respektive herrdelen.

Vi fick ett suveränt rum med bästa utsikten över havet och kallbadhuset. Dessutom längst ner och nära deras entré på baksidan vilket gjorde det supersmidigt att bara dra ut barnvagnen till det lilla promenadstråket där och spatsera iväg mot hamnen och bodarna med glass, våfflor och strömmingsmackor. Samma kväll spelade också Melody Gardot på tenniscourten som alltså även används som konsertarena sommartid. Med en liten bebis kändes det tveksamt att köpa biljetter men med fönstren öppna kunde vi njuta av konserten ändå! 🙂

Det jag gillar särskilt med Hotel Skansen utöver deras fräscha design och fina läge, är deras frukost :-). Den är heeelt suverän. Bågnande, inbjudande, generös och påhittig. Det finns verkligen mycket att välja på från fil och flera olika youghurtar samt olika flingalternativ och tillbehör att strö på – till kallskuret, kött och korv och grönsaker att ha på mackan. Brödsorterna är flera och fräscha och vill man avsluta med en kaka till kaffet finns det också. Extra lyxigt känns det att man slipper smaklösa och svidande automatjuicer; här bjuds det bara på det bästa: Brämhults eller Tropicana. Och den som behöver fylla på vitaminförrådet kan plocka åt sig både melon, grapefrukt – eller ta sig en C-vitamin i brusande form. I en skål ligger det nämligen hela rör med vitaminer!

Även restaurangen håller hög klass på sin mat, men även sina priser. Visst är det kanske normalt för ett ”inneställe” med deras läge och stil, men var bredd på att de flesta varmrätterna kostar närmare 300 än 200 kr. Kvaliteten var det dock inget fel på. Min gös med kantareller, mangold och färskpotatis smakade suveränt liksom sambons oxfilé med sommarprimörer och rödvinssås. Vi var väldigt nöjda, men hade nog tackat ja till en bit bröd om vi hade fått frågan, superhungriga som vi var.

I alla fall – självklart var det inte för maten vi var där utan för att jag skulle testa den nya behandlingen från Dermarome: Red Island Rituals. Den som är flitig läsare av bloggen minns kanske att jag skrev om den redan innan den hade lanserats. Se inlägget här från 1 maj förra året. Nu är vi hemma igen och jag ska inom kort skriva ett inlägg om min egen upplevelse av behandlingen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier