Äntligen fick jag den bastusession jag längtat efter, men tänk att jag var tvungen att åka ända till Göteborg för det! 🙂

Det var tacksamt väder för att krypa in i badvärmen i alla fall. Inte kallt, men regndisigt. Spänd av förväntan nådde jag Sankt Jörgen Park Resort före kl 09 imorse (och då kan ni själva räkna ut hur tidigt jag lämnade sängvärmen i Stockholm…och om inte så är före kl 05 ett tips…). Vad gör man inte för ett bra spabesök, haha…fast skämt åsido så skulle jag ju dit för att föreläsa också som jag redan berättat.

När taxin körde in i ett industriområde undrade jag om han verkligen kört rätt, men så svängde vi av och nådde en stor vit byggnad på en kulle och där, där låg hotellet. Öppet och fräscht, mysigt och välkomnande med en stor bar precis bakom receptionen känner man genast att här vill man hänga länge. En eld brinner och ger stämning, väggarna pryds av välvald konst och det sköna fåtöljhavet inbjuder till långa mys-sittningar av olika slag.

Hur som helst, när jag hade babblat klart och korvstoppat mina åhörare med pekpinnar och råd om hur man kvalitetssäkrar spabehandlingen ur själva mötesperspektivet mellan kund och spaterapeut, var det dags för lunch. Därefter gick jag över till att ägna mig åt research av själva anläggningen vi befann oss på. Jag fick en rundvisning, och inte minst blev jag inbjuden till att prova deras sparitual.

Fisken som serverades var mycket fräsch och smakligt tillagad med pepparrot, god sås och räkor. Rummen var häftiga, särskilt sviterna som stack ut i design och samtidigt var enhetligt ihophållna i färg och stil. Som sig bör hade man tänkt på detaljerna som fyndiga namn och sådant som att omvandla konferens-filmrummet till gratis bio för gästerna kvällstid. Att även entrén till spadelen ingick för alla gäster tycker jag är ett stort plus. Extra avgifter när man är på plats är inget kul!

I spa’t skulle jag testa en sparitual (hejja, Sverige har haft relativt ont om dem – jag älskar när det går att gå runt mellan olika stationer och någon har tänkt till hur spa’t ska användas) och fick börja med att välja inriktning; Lugnande, Renande eller Energigivande. Jag tog den gröna; lugnande. Med en liten låda i famn, fullproppad med goa produkter (jo man säger så i götet; ”goa” ;-)) hasade jag sen fram i mina tofflor i deras bad- och bastuvärld som går under det vackra namnet Himmelriket. Här hittar man allehanda frälsande upplevelser; både syndigt njutningsfulla och lutherskt uppstramande; fotbad, isfontän, kristallbastu, auf guss-bastu, rasul, tropiska regn, masserande fall, en varm källa samt en isvak, ett varmt caldarium, svalare eldrum (ja det låter motsägelsefullt men funkade!), vilohörna med frukt och läsning, inom- och utomhuspool – ja de hade lyckats få in fler härliga upplevelser än jag hade kunnat hoppas på. Och så var det varmt överallt vilket alltid underlättar avslappningen…

Sammanfattningsvis är det här en toppenanläggning INUTI. Oklanderligt snyggt och fräsch design överallt, inte minst i spa’t som bara har lyxiga materialval. Men det har nog varit ett måste; vem skulle annars åka ut och bo på ett hotell i en företagspark/industriområde? Åt ena sidan ligger visserligen en golfbana, skog och natur, men åt den andra har man det här industriområdet och när jag satt i det sköna fotbadet tänkte jag på att jag kunde se bilarna åka förbi utanför, och att det inte var helt toppen. Fast när jag väl blev avslappnad (vilket gick rätt fort!) så blundade jag ju ändå… :-). Ett par synpunkter som är lättare att åtgärda än att dirigera om trafiken är följande små tips;

*Tofflorna. Softa frottétofflor funkar inte i badmiljö. De blir våta och slafsiga på no time.

*Lådan man får produkterna i för sin sparitual. Den är svår att bära omkring. Särskilt när man förutom sin handväska ska parera en stor badrock, handduk och de ovan nämnda tofflorna. Ett handtag hade hjälpt. Innehållet är jag dock positiv till; både ritual-instruktionen och produkterna som är hotellets egna. Toppen!

Ja jo det får nog allt bli ett besök till i mer lugn och ro, med övernattning och varför inte en runda på den där banan till våren. För att utvärdera grundligt! Dessutom badade jag aldrig i utomhuspoolen. Men det var ett knep. Jag brukar göra så; inte hinna allt. Då har jag en anledning att komma tillbaka!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier