När skönheten hänger på en skör tråd

Häromdagen var jag på återbesök på Sabai Sabai spa, denna gång för att testa en annan avdelning än sist. Förutom att de är duktiga på att ta hand om den som är i behov av kroppsvård som massage och annat (se tidigare inlägg), så har de nämligen även frisör och hudvård.

Först blev jag sugen på hårspaerbjudandet som de just nu erbjuder för halva priset men eftersom jag just kom från frisören prövade jag istället den nya trenden trådning och gick därifrån med grymt snygga ögonbryn!

Nikoo heter tjejen som kan det här med hår. Hon är inte bara så varmhjärtad och trevlig att man knappt vill gå därifrån (ni vet sorten som aldrig behövt gå charmkurser utan borde hålla i dem), hon är dessutom väldigt skicklig och ”försnyggar” en till nivåer man inte trodde var möjligt…

Trådning är en naturlig och urgammal hårborttagningsmetod, stor i Mellanöstern men ännu ovanlig i Sverige, som känns helrätt i ekotider och för den som vill hålla sig borta från starka preparat och vaxer.

Med en till synes enkel teknik (som jag gissar kräver en hel del erfarenhet och inte minst koll på det hemliga avgörande rätta greppet) snurras en sytråd nära huden som epilerar bort oönskade hårstrån och fjun. Förutom på ögonbrynen görs trådning i ansiktet eller kanske också på armarna för den som så skulle önska.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier