Första advent. Jag kan inte låta bli att leta i minnesbanken om jag varit med om någon pepparkaks- eller saffransbehandling någon gång :-), men förstås inte. Däremot finns det många andra juliga behandlingar för att inte tala om produkter att skämma bort sig med såhär års.

Ingefärsskrubb är det flera som har, själv har jag testar det ombord på Silja Lines Bellamare-avdelningar som numera drivs av Hera Salonger. Dermanord har också en ingefärsolja som används i vissa massager. Ingefära verkar värmande, avgiftande och lindrar smärta och värk i och med att den stimulerar cirkulationen.

Chokladbehandlingar borde väl verkligen höra julen till och sådana har jag testat på flera ställen; bland annat på Skogshöjd spa i Södertälje och Kolonna spa i Riga, men de finns hos många salonger/spa och även på Aqua Spa ombord på Birka Paradise. Ofta rör det sig antingen om sötdoftande massageoljor eller närande inpackningar. Njutning utan kalorier, visst, om man kan hålla sig från att äta flera kakor efteråt! Själv tycker jag nog de mer stimulerar mitt chokladbegär än mättar det :-).

I senaste Laura (december-numret) har jag med en artikel just på detta tema; det vill säga skönhetsprodukter med juliga ingredienser man kan njuta av utan risk. Där tipsar jag om allt från rouge med kakao, badsalt med kryddig vaniljdoft, ansiktsvård med mistelextrakt och anti-cellulitkrämer med kola och apelsin. Kolla gärna in det och låt julen bli en tid för att komma i form, inte ur.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier