The Steam Hotel har öppnat

The Steam Hotel ligger en knapp timme från Stockholm. Foto: ESS Group.

Dörrarna till The Steam Hotel, den nya spaskapelsen från framgångrika ESS Group som även står bakom Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad, öppnade den 1 augusti 2017. Resultatet är ett modernt spahotell i retrostil i en kulturminnesmärkt byggnad.

Samlad erfarenhet på en plats

– Det här är inget hotell i dess vanliga bemärkelse. Vi har tagit all vår erfarenhet från våra prisbelönta Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle och Falkenberg Strandbad och blandat det med alla år av dialog med stamgäster, resor vi gjort och upplevelser vi haft. Steam Hotel är ett livsverk för oss i väldigt många avseenden. Enormt, passionerat och fyllt av energi, förklarar Jonas Stenberg VD och partner ESS Group.

Utsikten från 18:de våningen är milsvid. Foto: ESS Group.

100 år gammalt ångkraftverk

Steam Hotel ligger 55 minuter från Stockholm och står stolt 18 våningar högt precis vid Mälarens strand. Byggnaden är kulturminnesmärkt och 100 år gammal och ångkraftverket fungerade under många år som en central del av Sveriges energiförsörjning. Och nu är det alltså dags för ny energi.

Med gym i retrostil

På Steam Hotel finns tre restauranger och två barer, ett nytt spa-koncept som kallas Voltage Lounge, en roof top restaurang på 18:e våningen med milsvid utsikt över Mälaren, ett playground area för barn (och vuxna) med e-games, biljard, shuffleboard, brädspel, flipper och pingis. På sjunde våningen bjuds det på varm utomhuspool, eldrelax och ett gym i läcker retrostil. För konferens finns möjlighet att ta emot 550 personer och hotelldelen har 227 rum varav flera är unika sviter.

Voltage Lounge heter spaavdelningen på The Steam Hotel. Foto: ESS Group.

Unik upplevelse utlovas

-(…)Äntligen får vi visa våra gäster vad vi skapat. Vi är så stolta, har jobbat så enormt hårt hela teamet och jag kan lova att detta nu är en upplevelse som är unik i Norden. Detaljrikedomen, materialvalen, idéerna, historien, utsikten, känslan, maten, aktiviteterna. Men framförallt personalen här. Det är de som skapar minnena! Nu kör vi och varmt välkomna”, säger Kai Pasma, VD och partner Steam Hotel.

One thought on “The Steam Hotel har öppnat

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier