Hårfärgning ledde till SOS-utryckning

Häromdagen var jag hos frissan och färgade utväxten. Ingen konstigt med det, inte ny frissa, inte ny färg. Ändå kändes det skumt på en gång! Det liksom sved och senare upptäckte jag att färgen inte heller blivit ordentligt ursköljd, jag kliade mig i håret och blev alldeles mörk under naglarna…!

Filmstjärnelockar man vill spara

Nu fönar min frissa verkligen håret snyggt, ni vet, man känner sig sådär filmstjärneaktig för en dag och vill helst inte tvätta håret på många dagar för att de släta håret och lockarna längst ut ska försvinna. Big mistake. Efter en dag tvättade jag ändå håret men jag borde gjort det ögonblickligen.

Irriterad hårbotten, hud som ramlar av

Inte bara känns min hårbotten irriterad, nu flagar dessutom huden bort i pannan!!! (hon la färgen rätt långt ut…) Arghhh, vad har hon gjort min frissa (som kanske inte är min frissa länge till efter detta…)!?!

Alla små hudflagor som nu släpper sprider sig dessutom så att det ser ut som mjäll, usch och fy. Som tur är har jag ju ett helt apotek av krämer, oljor och allehanda räddningsprodukter. Efter att jag varit ute och joggat ikväll och tagit en lång dusch tog jag tillfället i akt att testa SOS Rescue Oil från pHformula.

SOS rescue oil

Den här oljan är sammetslen och näringsrik, går att ha på såväl hud, nagelband som hår och ska skydda huden genom ett naturligt barriärskydd. Bland huvudingredienserna finns naturliga oljor som argan-, sötmandel-, jojoba-, sesam- och olivolja, liksom vitamin C och E.

Förutom att produkten (som appliceras med pipett, man tar cirka 3-5 droppar och stryker ut över huden eller det område man vill behandla) så stimuleras kollagenproduktionen vilket ju känns väldigt bra.

Nu hoppas jag verkligen på SOS-effekt. Men, jag funderar också på att ringa min frissa imorgon och fråga om hon använt ny färg eller vad hon gjorde egentligen.

Har ni råkat ut för något liknande när ni färgat håret?!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier