Elemis tar kryssningsmassagen iland på Labadee

Tillbaka på fast mark! Vår karibienkryssning med Liberty of the Seas är nu (tyvärr) till ända och i väntan på vår nästa kryssning har vi tagit in på hotell i Fort Lauderdale.

Vi har haft en suverän vecka med härliga stopp på öar som St Marten, Puerto Rico och Haiti! Haiti kanske någon tänker – är det verkligen säkert? Men Royal caribbean lägger till på Labadee, en inhängnad del som de till och med äger. Här kan kryssningsgästerna äta fritt precis som på fartyget de kommit med, shoppa, sola och bada, testa olika äventyrliga aktiviteter – och – få en helkroppsmassage (shopping, aktiviteter och behandlingar kostar förstås).

Självklart fastnade jag för möjligheten att få just en härlig massage i en så kallad cabana, ett slags öppet behandlingsrum med grästak. Det var när jag var inne på spaavdelningen och gjorde efterforskningar på vilka behandlingar de erbjöd, som jag såg en bild på detta: massage utomhus högt upp på en kulle med utsikt över det turkosblå karibiska havet!

Men, hur härligt det än såg ut motsvarade upplevelsen tyvärr inte förväntningarna. Deras ”spafilial” låg på en kulle. Nedanför fanns bara en skylt: Oceanview Spa. Ingen mer information. Vi kämpade oss upp för den branta kullen med barnvagn, kassar, baby etc bara för att väl uppe inse att stället var tomt. Hm. Ner igen, vi måste vara på fel ställe. Eftersom det var brant var det inte helt lätt utan man fick se sig för var man satte fötterna hela tiden. När vi kom ner igen mötte vi spaterapeuterna som kom skyndande! Det var rätt ställe! Upp igen. Puh!

Nästa grej jag saknade var något visuellt som välkomnade. Ett par blommor, något att dricka, en kall ihoprullad och väldoftande handduk som hygieniskt erbjöds med tång och ett leende…men inget av detta.

Min terapeut var trevlig och duktig så på själva massagen fanns inget att anmärka. Utsikten var också helt magnifik. Däremot var stället inte idealt alls. Eftersom det var öppet och svängdörrarna i trä var låga kunde man lätt se in i massagebåsen. Då och då kom nyfikna grupper av gäster förbi, och vid ett tillfälle en grupp killar som hoppade omkring och även ställde sig att helt ogenerat titta in (enligt Kristofer som satt utanför och väntade). När inte terapeuterna körde iväg dem gjorde förstås Kristofer det men jag undrar varför inte spapersonalen sa ifrån bättre till alla nyfikna som klampade runt. De borde haft en skylt som stoppade folk långt tidigare där besökande ombads att visa respekt när en massage pågår.

Med tanke på att Elemis är ett prestigemärke förvånar det mig att de väljer att ta sina terapeuter iland och genomföra en massage på ett sådant ställe. Sloppy! hade nog en amerikan sagt. Och för det priset, 129 USD (cirka 900 kr) för 50 minuter kan man väl ändå förvänta sig en kopp te eller ett glas vatten efteråt?!

Nej, detta kan jag tyvärr inte rekommendera. Så länge Steiner (företaget som driver alla Royal Caribbeans span) inte orkar ordna några enkla saker som blommor, handdukar och ett par flaskor kallt vatten eller ett par termosar med dito hett tycker jag de ska överväga att låta bli att genomföra behandlingar på Labadee helt och hållet. Pris och förväntningar motsvarar som sagt inte alls upplevelsen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier