Sky Spa Västerås Grand Opening

Foto: Sky Spa, Hotel Plaza, Västerås.

Det verkar vara i Västerås det händer i år, i alla fall på spafronten. Just som vi ställt in oss på att vi måste vänta ända till augusti innan vi kan få uppleva satsningen The Steam Hotel, inser vi att ett annat hotell just färdigställt sin nya spaavdelning…

Det är Hotel Plaza i Västerås skyskrapa som byggt ett nytt spa på 350 kvadratmeter. Spat är beläget på 80 meters höjd över city med 300-gradig utsikt över Mälaren och Västerås.

Babor nya produktmärket

Utöver vidunderlig utsikt ska man här kunna njuta av tre olika bastutyper; aromaterapi, traditionell torrbastu och ångbastu. Inredningen ska vara varm och nordisk och i de fyra behandlingsrummen kan man boka in sig på behandlingar med namn som Fly HighSky‘s The Limit och A piece of Heaven.

Produktmärket de kommer att använda sig av är Babor, som erbjuder både hudvård för ansikte och kropp samt makeup. Babor grundades 1956 i Tyskland av biokemisten Dr. Michael Babor, som kombinerade natur och vetenskap för att få fram resultatinriktade och högteknologiska produkter.

Totalt har Babor sju dotterbolag och distributörer i över 60 länder. Kontor finns även i Sverige där Ewa Goos är VD.

– För våra kunder, ägare till skönhetssalonger och spachefer, är utbildning och regelbunden kontakt med sin leverantör en mycket viktig faktor för framgång. Sky Spa är en helt unik satsning som vi tror starkt på, fortsätter Ewa Goos.

Jamila Shirinzade, spachef för Sky Spa samt grundare, tillsammans med Fahrim Shirinzade, har som mål är att sätta Västerås på spakartan.

– Utöver lyxiga produkter och behandlingsritualer, erbjuder BABOR hög kvalitet och har ett erfaret team av medarbetare som verkligen går in helhjärtat i denna typen av satsningar, säger Jamila Shirinzade.

Teamet Jamila och Fahrim Shirinzade har redan arbetat i sex år med att erbjuda västeråsare, hotellgäster och övriga besökare en unik upplevelse under namnet Harmony Plaza. När kötiden för att besöka deras spa började nå två månader, insåg de att tiden var inne att ta nästa steg och bygga ut.

Med höga mål för framtiden

Tillsammans med Best Western Plus Hotel Plaza och Kungsleden, började de 2016 att ta fram ett unikt koncept. Ett koncept som enligt dem nu ska få hela Sverige att vilja besöka Västerås.

– Vår målsättning är att inom tre år kunna bli ett av Sveriges mest välbesökta och omtalade spa-anläggningar, vi drivs av att göra det omöjliga och överträffa våra kunders förväntningar. Vi har handplockat våra medarbetare från hela Sverige och är väldigt måna om att du som kund bemöts av högklassig service redan från första kontakt. Inredning, design, musik, doft, arbetskläder, färger och mönster är unikt framtagna för Sky Spa, detta i nära samarbete med Wall to Wall som även jobbat med Yasuragi och Grand Hotel Stockholm, säger Fahrim Shirinzade, VD Sky Spa.

Jamila Shirinzade har en bakgrund som läkare inom huvudinriktningen internmedicin med specialisering i allmänmedicin. Hon kom till Sverige med sin familj i början på 2000-talet men då hennes läkarutbildning är ogiltig i Sverige, bestämde hon sig för att öppna spaverksamhet. Det passade bra ihop med hennes tidigare utbildning inom österländsk medicin samt akupunktur, fysioterapi och specialmetoder för massage. Fahrim Shirinzade har verkat inom event, marknadsföring, teknik och rekrytering, och är idag VD på Sky Spa.

Med ett glas bubbel i solnedgången

Tanken bakom Sky Spa är att det under dagen ska vara en plats för fler och snabba behandlingar, så kallade quick fix av ansikte och kropp, medan man på kvällen ska kunna möta solnedgången med ett glas bubbel i handen iklädd en skön badrock.

Till detta kommer det att erbjudas olika smårätter från hotellets lobbybar.

För den som inte vill lämna miljön efter ett par timmar på Sky Spa går det utmärkt att stanna. Spavistelsen kan kombineras med frukost, brunch, övernattning och även gruppbehandlingar i spa för den som så önskar.

Den fjärde maj är det grand opening för Sky Spa Västerås.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier