Ett nytt spahotellbygge som ångar på

Takterrass på The Steam Hotel, Foto: ESS Group.

Det kom ett mail med den häftiga inbjudan ”First in Line, The Maiden Voyage, Ticket”. För mig som kryssningsnörd appellerade detta förstås direkt. 🙂 Inte minst är det väldigt vitsigt eftersom detta rör ett nytt spahotell som byggs i ett 100 år gammalt ångkraftverk!

Rum på The Steam Hotel, Foto: ESS Group.

The Steam Hotel som det nya hotellet från ESS Group ska heta, är 18 våningar högt och ligger vid Mälaren i Västerås.

För tillfället omvandlas den gamla tegelbyggnaden till ett spa- och konferenshotell med industriromantisk känsla som ska bjuda på actionbad, takrestaurang, champagnepool, lekplats och cirka 230 rum.

Total kapacitet blir för 550 personer och här kommer man såväl kunna ta emot privatgäster som ha flera möteslokaler.

Självklart är jag mest intresserad av vad de skapar för spaupplevelse! Säkert är i alla fall att det inte blir något vi sett förut, för tänk bara på vad ägarna till spahotell som Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad gjort: det här är samma grupp som nu ger oss det nya begreppet ångspa.

The Steam Hotel, Foto: ESS Group.

Detta vet vi: det finns en gammal tegelbyggnad med maskiner, pannor och rör. En perfekt miljö för att associera till energi fast i ny mening; den man känner efter ett riktigt lyckat spabesök!

Allt inom vatten och värme kommer hålla till på våning sju där man avsatt 800 kvm för ett stort ångspa, vinterträdgård, stor takterrass samt pool både inomhus och utomhus.

Medan byggteamet ångar på och säkert känner sig stressade över att hinna med förvandlingen, räknar jag dagarna och längtar. I augusti 2017 öppnar portarna. Full steam ahead!

För fler intryck av vad vi har att vänta, se filmen nedan:

One thought on “Ett nytt spahotellbygge som ångar på

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier