Serenity Spa & Gym – ny del i renoveringen av Hotel Riverton

Poolen på Serenity spa

Den första veckan i juli 2020 öppnar Hotel Riverton upp sitt nya Serenity Spa & Gym. Den nya hälsodelen är en del i den satsning som hotellet har gjort under 2019/2020. I utbudet på Serenity Spa ingår en uppvärmd inomhuspool, upplevelseduschar och bastur, värmesängar samt en spalounge.

I januari 2019 startade Magnus och Lotta Hedlund en omfattande renovering och byggnation av det familjeägda Hotel Riverton. Då påbörjade man bland annat bygget av det nya Serenity Spa & Gym.

Serenity Spa erbjuder har ett brett utbud med något för alla. Serenity pool har organiska former som skapar ett flertal sitt-ytor och en temperatur på 38 grader. Dessutom finner besökaren tre olika bastur; aromaterapibastu, hamam och en traditionell torrbastu.

Hammam

Aromaterapibastun är en modern hybrid mellan torr- och ångbastu, med rogivande musik och stimulerande aromer. Temperaturen ligger på 55–60 grader och har en luftfuktighet på 70 procent.

Hamam är en ångbastu med en temperatur på 45-50 grader och luftfuktighet på 100 procent, vilket gör det till en underbar plats för avkoppling.

Från torrbastun har gästen vacker utsikt över poolen, temperaturen är inställd på mellan 70-80 grader och här är luftfuktigheten cirka 30 procent.

Mellan bastuvarven finns möjligheten att duscha av sig i upplevelseduschar med tre olika typer av jetströmmar.

Serenity Spa ger guldkant

I spaloungen slår man sig gärna ner i sin fluffiga badrock med en kopp örtte eller ett glas av kökets detox-vatten. Här finns också två avkopplande värmesängar.
-Ett besök i Serenity Spa kommer att ge Göteborgsvistelsen en extra guldkant för många besökare i sommar, säger Magnus Hedlund, VD/Ägare, Hotel Riverton.

Spa lounge på Serenity Spa

Serenity Gym är ett stilfullt och välutrustat gym. Utrustningen inkluderar Precor Cardio-maskiner som cross trainer, AMT, cykel och roddmaskin. Utöver dessa finns utrustning för att träna styrka och en motståndsmaskin, Precor fria vikter från 1 kg –30 kg samt ett stretchområde samt övrig utrustning såsom medicinbollar. Med hjälp av Preva-appen kan du spåra sitt träningspass och få tillgång till framstegen överallt i världen.

Gym på Serenity spa

Inredningsarkitekten Maria Montecinos Franjola har tillsammans med ägarparet, Lotta & Magnus Hedlund, skapat ett spa som fokuserar på jordnära toner och exklusiva material. Resultatet är en lugnande atmosfär, med en estetiskt enkel miljö som hjälper dig att fokusera på din hälsa och ditt välmående.

Personligt designhotell med skybar

Göteborgs personliga designhotell Hotel Riverton är ett familjeägt och drivet designhotell i centrala Göteborg. Hotellet är beläget vid vattnet i den växande stadsdelen Skeppsbron. Inte minst gör sig närheten till havet påmind i View Skybar & Restaurant, våning 12. Här möts gästen av en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp och en meny som bjuder på säsongsanpassade rätter. Säsongens lokala råvaror står i fokus och kombineras med internationella influenser i form av rätter och drinkar.

View skybar på Hotel Riverton

Stor vikt läggs vid personlig service för att arrangera ett effektivt möte eller evenemang. Här finns en konferenskapacitet på 400 personer, 17 flexibla konferensrum och 210 rum.

Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1991 av Lotta och Magnus Hedlund som båda är aktiva inom verksamheten som General Manager och VD.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier