Invigning av Hotel Skansens rooftop spa

Första spadtaget togs i oktober, ett bra tag sedan kan ju tyckas – men inte när man ser resultatet! Hotel Skansens nya spatillskott, ”rooftop spa”, är en 600 kvm väl uttänkt njutningsdel som bjuder på det bästa läget har att erbjuda: vy mot centercourten åt ena hållet och en hisnande utsikt över kallbadhuset och Kattegatt åt det andra.

Helt rätt också att öppettiderna är generösa, just nu ska de hålla öppet mellan kl. 9 och 23 på kvällen för att sedan utvärdera. Det betyder att man kan ligga och njuta i deras infinitypool som håller 38 härliga grader och samtidigt titta på solnedgången…

Nya pelare för att bära takpoolen

Ok vi tjatar lite om infinitypoolen till eftersom den faktiskt är höjdpunkten, ja själva juvelen i kronan i detta 50-miljoners bygge. Byggd på taket till hotellet var de tvungna att börja med att påla upp hela konstruktionen för att vara säkra på att taket skulle hålla för den 14-meter långa poolen.

Här blev det också tillfälle att lägga till en ny spashop som integrerats snyggt med de så heta svarta spröjsade glasväggarna man ser både här och där. Ett svartvitt kaklat golv på det i snyggt mönster och en massa läckra varor och man var hemma.

Spachef Charlotta Diedrichs bekräftar; ”vi har trots rådande tider hållit budget, vi säljer som smort. I och med att den nya spareceptionen (som nu också är kombinerad bar) flyttat ut fångar vi upp kunderna på ett annat sätt. De som passerar har lätt att ställa eventuella frågor och boka, eller så kanske de slår sig ner för att ta ett glas eller att shoppa. Ofta blir det både och!”

Charlotta Diedrichs, spachef både för Hotel Skansen och systerhotellet Torekov Hotell. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Rundvisning av spats nya delar

Efter själva invigningseventet med alkoholfritt bubbel, en läcker lunchbowl och klassisk bandklippning av infinitypoolen, är det precis där vi börjar; i spalobbyn. Jag vill bara tillägga också att besöket inte alls var ett självklart beslut från min sida.

Först efter att ha förhört mig om deras coronarutiner och att jag fått veta att det hela var mycket småskaligt så tackade jag ja. Bortsett från att vi påtvingades sällskap i hissen upp till takdelen – vilket vi tyckte var onödigt – kunde vi inte se annat än att Hotel Skansen anpassat sig till rådande situation.

Det var mer som var nytt för oss som inte varit på plats på länge. Omklädningsrummen, vissa behandlingsrum, senare läste jag mig till att även hotellrummen fräschats upp vilket vi tyvärr inte fick möjlighet att testa/uppleva denna gång. Ett par nya behandlingar kommer också inom kort upp på menyn berättade spachef Charlotta: detox, magnesium och alger är huvudteman på det som läggs till. Hotel Skansen Spa arbetar fortfarande med Elemis och Bare Minerals.

Ingen kris i pandemins spår

Allt går i samma stil som tidigare, färger, material, ytor – något VD Henrik Jönne uttalade sig om och var extra nöjd över, att det nya och gamla smälter samman i harmoni. Ljusa putsade väggar, oljade trägolv, grafitgrå stålkonstruktioner och transparenta glaspartier.

Henrik berättade vidare om hur de anpassat sig till pandemin. ”Till en början bokade vi bara hälften av alla tillgängliga rum, sedan några fler. Nu är vi fullbelagda men har istället lagt till en extra frukostmatsal så att vi delar upp och sprider ut gästerna över större och fler ytor.”

Någon kris känner de inte av, folk håller sig i Sverige i år och söker sköna häng och upplevelser med ljus och lykta. Fast någon hemlighet är ju knappast populära Hotel Skansen, hit hittar både gamla och nya gäster. Mest är det par som checkar in för en romantisk getaway, gärna med inslag av spa. Nu kan de inte bara njuta i deras tidigare spa inomhus där det både finns stor pool, varm källa och bastur, samt längst ute på badbryggan i deras kallbadhus utan också i nya rooftop spa som gör att spaytorna fördubblas.

Öppet året om

Hotel Skansen erbjuder nu alltså tre platser med olika upplevelser, även det bra att det finns olika ytor att bre ut sig på. Både ute och inne. Nu på sommaren står glasdörrarna på vid gavel när vi kommer upp till taket men Henrik Jönne berättar att rooftop spa ska hålla öppet året om.

Med få deltagare på plats under den allra första invigningen, hade jag förmånen att få lite privat rundvisning av Hotel Skansens vd Henrik Jönne. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

-Det är fint nu men jag tycker det kan bli ännu bättre till och med i november då höstrusket får stå i kontrast mot ett dopp i poolen eller vår jacuzzi. Kakelgolvet utomhus har golvvärme och poolerna håller 38 grader, berättar Henrik Jönne.

Den där jacuzzin förklarar han som ett resultat av många gästers önskemål under årens lopp. Nu har de – kanske inte gett vika – men fått möjlighet att erbjuda även det.

Korta fakta om nya rooftop spa

Efter att ha hoppat hit och dit i mitt berättande tar vi en sammanfattning tycker jag om vad det nya rooftop spa egentligen är och erbjuder;

*Infinitypool utomhus (14×3 m, 38°C) med utsikt över havet och Kallbadhuset,

*Jacuzzi utomhus, 38°C,

*Solterrass med solsängar samt sittgrupper,

*Relaxavdelning/lounge med vilsängar, sittgrupper och fönster mot himlen,

*Bar med drycker, snacks och lättare rätter.

Läs också mer HÄR om all fakta.

Inomhusdelen är rymlig med många sitt- och vilplatser. Det är viploungen, gräddhyllan för tennisen, som förvandlats till spalounge-utrymme. Säkert kommer den fortfarande stundtals användas för VIP-gäster, men i första hand för spagäster.

Färgerna är lugna och sobra. Materialen mjuka liksom möblerna. De divanliknande vilsängarna – passande nog kallade ”loveseats” med tanke på att de flesta av deras gäster är par – är av typen man sjunker och nästan försvinner ner i. Lätta att somna till i kan jag gissa! 😉

Ät- och drickbart från spabaren

Vi testade också spabarens smoothies som också går att få som spacocktails (smoothie med alkohol). En grön med spenat mm, en röd med sommarbär mm, en gul med mango, papaya och ananas. Mumsiga allihop! Kommer att kosta 75 kronor styck.

Vi fick också prova på deras nya ”bowls”, grönsaksskålar med valfri topping där man kan välja mellan svamp, bjärekyckling eller sotad lax. Jag tog lax i min och var supernöjd – de har någon fantastisk dressing på som ger den där tillfredsställande och mättande känslan trots att man nästan bara ätit grönsaker. Mmm!

Marcus Bolgerth, restaurangchef på Skansens restaurang Sand, fanns också på plats eftersom de står för de nya mattillskottet på rooftop spa. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Det är inte ett nytt spa Hotel skansen öppnat men det är en ny del med pooler och lounge som kompletterar de tidigare badytorna. Och det är verkligen top notch. Hit kommer jag gärna tillbaka i icke-coronatider så att jag vågar dröja mig kvar längre än denna gång och även hinna njuta av en drink  i solnedgången!

Rooftop spa ingår för gäster som har bokat spapaket eller löst spaentré. Avdelningen är öppen hela sommaren mellan klockan 09.00–23.00, därefter kan nya tider gälla så se deras hemsida för aktuell info inför ditt besök.

Vill du följa mig på mina sparesor och hälsosamma utflykter, tankar och liv så finns Spabanken även på instagram(@spabanken)! Följ mg gärna HÄR. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier