5 spatips i coronatider

Något av det härligaste jag vet är att besöka ett spa, eftersom jag vet hur bra det får mig att må. Jag slappnar av, kommer i kapp med mig själv och blir påmind om hur jag ska leva för att behålla min hälsa.

Faktum är att jag ständigt bär på en längtan att upptäcka nya spa och återbesöka favoritspa jag varit på och där jag haft en extra positiv upplevelse. Men, så satte corona käppar i hjulet. Rejäla käppar.

Personligen har jag varit superförsiktig och knappt gått utanför dörren sedan i början av mars när jag kom hem från en kryssning i Mellanöstern. Det var precis där i brytpunkten när vi började förstå allvaret med denna pandemi och att det bästa var att stanna hemma. Jag har tackat nej till nästan alla spainbjudningar jag fått, vilket inte varit lätt!

Aktsamhet – en kärlekshandling

Att hålla avstånd och vara försiktig är inte bara en klok handling för din egen del, det är en kärleksfull omtanke mot våra medmänniskor. Vi vet inte vem som kommer att drabbas hårdast, vem som får en mild knapp märkbar smitta och vem som kommer att dö. Att säga ”jag bryr mig inte, jag är inte rädd” är varken smart eller en lösning.

Självklart är därför det säkraste att stanna hemma. Om du ändå besöker ett spa, nu eller senare, finns det några saker du själv kan göra för att göra besöket säkrare (vilket i sin tur garanterat kommer att få dig att koppla av mer). Här har jag listat fem spatips i coronatider som kan vara bra att påminna sig om.

Fem spatips i coronatider

  1. Ta reda på vilken dag och tid som spat i fråga är minst välbesökt. Ring spat och fråga! Är det lugnare en måndag eftermiddag, då är det du ska besöka spat – om du kan. Har du bara en viss dag till ditt förfogande, gå då på den tidpunkt som minst gäster vistas i spadomänerna.
  2. Väl på plats, var så duktig du kan på att hålla avstånd. Är det ett spahotell du besöker och bor kvar, duscha och byt om på rummet så behöver du inte ens besöka omklädningrummet. Ibland kan man hamna tätt inpå andra där så det är verkligen ett ställe att undvika om möjligt.
  3. Fokusera främst på utomhusaktiviteter och alla öppna, luftiga områden. Det kan vara utomhuspooler, relaxområden ute eller liknande. Ofta finns minst en stor pool inomhus också där det underlättar att hålla avstånd till andra. Att tränga sig in i en liten ångbastu med flera andra är inte att rekommendera liksom att sätta sig för många i en liten jacuzzi.
  4. Att ta en behandling hör också till det som du bör överväga att vänta med, men vill du ändå boka in något så välj en behandling där du och terapeuten inte måste ha era ansikten för nära som vid en ansiktsbehandling. Bättre då att välja en ryggmassage eller pedikyr. Och fråga om det är möjligt att terapeuten bär mask om det får dig att slappna av bättre. Kanske du även själv vill göra det?
  5. Träningspass och restaurangsessioner. Boka eller avstå? Jag vill påstå att allt sådant här är beroende på hur anläggningen är utformad, hur stor den är och vad anläggningen har för policy. Ett svettigt flåspass i trång lokal skulle jag sätta rött kryss över medan en lugn yogasession med få deltagare i luftig sal känns säkrare. Samma med matupplevelser, restauranger där de endast bokar vartannat bord och undviker bufféer, visar på att man tar ansvar.

Och – det är väl onödigt att ens behöva påpeka – men självklart avbokar man och stannar hemma om man själv eller någon man bor med har någon form av symptom, även fast man inte vet om det är covid-19 eller inte. Med det sagt, hoppas jag på att ditt nästa spabesök blir underbart och att vi alla snart återigen kan gå på spa utan att behöva oroa oss.

Må väl och kram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier