Premiärkryssning till St Petersburg; kryddat med spa

På lördag ska jag ut och kryssa igen! Denna gång med rederiet St Peters Line som med helgens jungfrufärd öppnar en ny färjelinje Stockholm – St. Petersburg. Jättekul att vara inbjuden, det lär bli fin ceremoni med pompa och ståt; handelsminister Ewa Björling kommer att vara där liksom Rysslands ambassadör Igor Neverov.

Kryssningsfärjan heter Princess Anastasia och är det tidigare systerfartyget till Viking Mariella som renoverats. Ska bli spännande att se hur hon ser ut…särskilt som det ska finnas ett spa! Det är förstås det allra första jag kommer att kolla in ombord! 🙂 Jag ska inte vänta mig för mycket men det ska i alla fall finnas bubbelpool, barnbassäng, vuxenpool, bastu och gym.

Rutten kommer att gå två gånger i veckan och besöket i St Petersburg är visumfritt. Ska bli riktigt spännande att se St Petersburg också; det är förstås det som egentligen lockat med mig på resan. Men, eftersom vi gör ett stopp i Tallinn på söndagen innan vi når Ryssland så hade jag också tänkt att passa på att göra lite sparesearch där. Jag ska till ett ställe som heter Babor Spa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier